’t Is weer zover: megaveel blokken en elke avond hetzelfde dilemma: what to eat? Het belangrijkste is dat je zo weinig mogelijk tijd verliest, maar je lichaam moet natuurlijk ook gevoed worden. Hier zijn enkele lekkere en vooral snelle receptjes die perfect zijn voor den blok.
1. Smartfish
Tijd: 10 min
Ingrediënten: lookteentje, olijfolie, sardienen, limoen, rode peper, avocado, tomaat, een paar sneetjes bruin brood, peterselie.
Stap 1: Hak de look en de rode peper (zonder zaadjes) fijn en laat even sissen in de pan. Voeg even later de sardienen toe en bak ze gedurende twee minuten.
Stap 2: Toast het brood, hak de peterselie fijn en roer deze door de sardienen in de pan. Snijd de tomaat en avocado in reepjes.
Stap 3: Pers een halve limoen uit over de sardienen en leg het mengsel op het brood, werk af met stukjes avocado en tomaat. Smakelijk!
Bron: bbcgoodfood.com2. Black-out wrap
Tijd: 13 min
Ingrediënten: wraps, chorizoworst, gebakken eitje, kappertjes en eventueel een beetje mayo als het wat minder gezond mag.
Stap 1: Bak de chorizo op een laag vuurtje in de pan, verhoog het vuur steeds meer zodat ze lekker crispy worden.
Stap 2: Kluts de eitjes in een kom en roer ze in de pan tot een roerei, eventueel voeg je wat extra olie toe als de pan te droog geworden is.
Stap 3: Gooi de wraps even in de microgolfoven of bak ze kort in een andere pan, zonder vetstof. Haal de warme wrap uit de pan en leg er de chorizo met de overige ingrediënten op. Vouw toe en klaar!
Bron: bbcgoodfood.com
3. Breincolie
Tijd: 15 min
Ingrediënten: Broccoli, twee pakjes gezouten spekblokjes, potje Boursin Cuisine fijne kruiden, 1 pak farfalle (pasta)
Stap 1: Snijd de broccoli in stukken en kook hem beetgaar, ook de pasta beetgaar koken.
Stap 2: Bak de spekblokjes
Stap 3: Giet de broccoli en de pasta af en doe alles in een grote pan op het vuur. Meng de Boursin eronder. Smakelijk!
Bron: kokopkot.be
4. Blokwok
Tijd: 16 min
Ingrediënten: Een (halve) zak groentemix, rode paprika, kipfilet, 125g wokmie, ongezouten cashewnoten, olijfolie, zwarte bonen woksaus
Stap 1: Breng water aan de kook en kook de mie beetgaar, snijd de kip in stukken en bak ze met olijfolie in de wok gedurende 3 min.
Stap 2: Snijd de paprika in dunne repen en voeg deze bij de kip, laat even bakken en voeg dan de wokgroenten bij de kip. Laat even meebakken.
Stap 3: Voeg de woksaus, cashewnoten en de ondertussen gekookte mie erbij.
Bron: www.ah.be
5. Geslaatje
Tijd: 10 min
Ingrediënten: kip, kikkererwten, tomaat, tuinkers, look, 2 lepels olijfolie, 1 lepel citroensap, zout, cayennepeper, koriander
Stap 1: Snijd de kip in stukken en bak in olijfolie, snijd de tomaat grof en voeg alle groenten samen in een kom.
Stap 2: Hak een klein bosje koriander in grove stukken en voeg ook deze toe aan de groenten.
Stap 3: Maak een dressing van de overige ingrediënten en meng deze door de salade.
Bron: supersnelgezond.nl
6. Kotdog
Tijd: 10 min
Ingrediënten: Volkoren of witte broodjes, Weense worsten, augurk, ketchup, mayonaise, mosterd, ajuin, gebakken ajuintjes en zuurkool
Stap 1: Warm de worstjes op in een microgolf in water, de zuurkool warm je op in een pot.
Stap 2: Snijd de ajuin fijn en bak in boter. Snijd een sandwich door twee.
Stap 3: Leg alle ingrediënten op de sandwich. (Eventueel twee weense worsten)
Bron: Thepostonline.nl
7. To-domelet
Tijd: 11 min
Ingrediënten: 2 eieren, olijfolie, een halve theelepel soyasaus, een half koffielepeltje kristalsuiker en brood
Stap 1: Zet de pan op het vuur en giet er een scheut olijfolie in.
Stap 2: Terwijl de pan nu opwarmt, meng je de eieren met de soyasaus en de suiker in een schaal.
Stap 3: Als de pan warm is, doe je het mengsel erin en bak je de omelet. Rol de omelet op, neem er wat brood bij en laat het smaken!
Bron: studentrecipes.com
8. Ovenschool
Tijd: 20 min (+10 min oven)
Ingrediënten: 8 wraps, 150 gram gehakt, 1 paprika, 1 ui, 1 rode peper, 1 teentje knoflook, 2 blikjes tomatenblokjes, geraspte kaas, basilicum, peper
Stap 1: Verwarm de oven op 200° en snijdt de paprika, ajuin, peper en knoflook fijn en bak alles even in olijfolie. Voeg na twee minuten het gehakt toe.
Stap 2: Voeg 1 blik tomatenblokjes toe als het gehakt gaar is en en doe er een beetje basilicum en peper bij. Bedek met de helft van het andere blikje de bodem van je ovenschaal.
Stap 3: Vul de wraps met het gehakmengsel, leg ze in de ovenschaal en verdeel er de rest van het blikje tomatenblokjes over. Verdeel de geraspte kaas erover en zet 10 minuten in de oven.
Bron: lekkerensimpel.com
9. Chili ‘zen’ carne
Tijd: 12 min
Ingrediënten: maïs, quinoa, rode kidneybonen, rode ajuin, blik tomatenblokjes, kaneel, koriander, chilipoeder, knoflook
Stap 1: Kook de quinoa en hak de ajuin en knoflook fijn en bak lichtjes in een wok met olijfolie. Doe er de kidneybonen en de maïs bij en laat het mengsel even bakken.
Stap 2: Voeg een halve lepel kaneel en chilipoeder toe met het blikje tomatenblokjes en laat even stoven.
Stap 3: Meng de quinoa door het gerecht. Hak een klein bosje koriander fijn en leg dit na het stoven van het mengsel erbij als garnituur.
Bron: supersnelgezond.nl
10. Pasta scampus
Tijd: 15 min
Ingrediënten: pasta/penne, gepelde scampi’s, 2 tomaten, olijven, kappertjes, 1 ajuin, olijfolie, peper, zout en eventueel bladpeterselie
Stap 1: Kook de penne beetgaar. Stoof de ui in olijfolie en doe er de scampi’s bij. Voeg er na 2 min de tomaten aan toe bak ze even mee.
Stap 2: Doe de kappertjes en olijven erbij en laat even sudderen. Kruid af met peper, zout en bladpeterselie
Stap 3: Meng nu de pasta door de sausBron: libelle-lekker.be
Laat het smaken en veel succes met blokken!