Left Right
scrollTop top

De correcte manier om een steak te ontdooien: in een afgesloten plastic zakje onder de kraan


De correcte manier om een steak te ontdooien: in een afgesloten plastic zakje onder de kraan

Een steak ontdooien, dat doen wij al jaren fout door die uit de diepvries te nemen en die dan in de koelkast te duwen. De correcte ontdooimethode: het vlees in een afgesloten plastic zakje steken en dan onder de kraan.

Vlees ontdooien, dat doen véél mensen op dezelfde manier: uit de diepvries halen wat je nodig hebt en dat dan een halve dag in de frigo laten staan tot het gewoon koud is. Da’s blijkbaar helemaal verkeerd, zeggen experts nu aan de Britse krant Metro.

Susanne Ekstedt, een onderzoekster aan het Technical Research Institute of Sweden in Göteburg, zegt dat de beste manier om je vlees te ontdooien is om het te overspoelen met water. Jup, dat lees je helemaal goed: je eten in een plastic (afgesloten) zakje steken en dan onder de koudwaterkraan.

Wist je trouwens dat je je avocado’s op deze manier het best groen houdt?

Sneller is beter

Dat zorgt ervoor dat je eten sneller ontdooit, zonder dat de vezels door de schok van de hitte of straling, in bijvoorbeeld een microgolf, samenknijpen. Zo blijft je eten lekker mals. De échte foodies wisten het natuurlijk al, maar heel veel mensen doen het dus nog verkeerd.

Er is ook geen wetenschappelijk bewijs dat vlees in de koelkast ontdooien, hygiënischer is. ’t Is wel zeker zo dat je ontdooid vlees en ander voedsel koud moet bewaren, maar als ze nog diepgevroren zijn, is dat niet het geval. Snel ontdooien is sowieso beter. Kraan erover, dus.

Je kan al onze lifehacks hier vinden!

iStock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…