De hele redactie deed het nieuwe theoretisch rijexamen: allemaal gebuisd. Zo absurd zijn sommige vragen …

De hele redactie deed het nieuwe theoretisch rijexamen: allemaal gebuisd. Zo absurd zijn sommige vragen …

Het nieuwe theoretische rijexamen zorgt voor een pak minder volk op de baan. Dat zou toch het logische gevolg moeten zijn van de dramatische slaagcijfers: slechts één op zeven raakt erdoor, volgens cijfers van de VAB. Ook de redactie van newsmonkey probeerde het uit, en wij rijden volgens de nieuwe vragen niet meer met de wagen. Zijn we collectief verdomd of zijn de vragen gewoon zo absurd? Wij gokken op het tweede … 

Eén op zeven geslaagd. Dat is zelfs voor de meest misnoegde prof in tweede zittijd een cijfer waarbij hij of zij even gaat nadenken over de moeilijkheidsgraad van z’n examen. En dat moeten ze blijkbaar ook bij de VAB eens doen, want dat is het slaagcijfer onder het nieuwe regime voor het theoretische rijexamen. Bij newsmonkey, met een groep redactuers die hun rijbewijs van twintig jaar geleden tot zes maanden geleden haalden, waren we collectief gebuisd. Laagste score: 24/50, de hoogste was 34/50.

Een mens zou voor minder even twijfelen of je wel de baan op mag. En zeker, sommige regels zijn veranderd, anderen bezweken dan weer onder de stress (“Ik kan niet zo snel lezen!”), nog anderen wisten zelfs niet waarover het ging. (“Wat is een gelijkgronds kruispunt in vredesnaam?!”) Maar één klacht kwam wel vrij vaak naar voor: sommige vragen zijn gewoon absurd.

Vanaf 1 oktober moeten ouders die hun kinderen willen leren rijden, nog eens een theoretische opfrissing krijgen. Op basis van onze examenresultaten, raden we die cursus van harte aan. Of niet? Hier is een bloemlezing van de absurdste vragen van het nieuwe theoretische rijexamen, probeer het nadien zeker zélf eens.

Euh. Is er geen optie waarbij we stoppen, ons aan de kant zetten en de garagist bellen?

Wat dacht je van een overstekende dronkenlap in de Overpoort?

“Pardon, wist u dat dat bord daar stond?”

En dan alles moeten herorganiseren als de vijftiende met buikgriep thuis zit zeker?

Is hier zelfs een juist antwoord op?

Als je knieproblemen hebt of in een dal woont, telt dat dan ook?

Wacht, is dat het STOP-bord, het STOP-sein of één of ander vaag principe uit de rijschool?

Wat is de meest absurde vraag die jullie al gekregen hebben?

Gesponsorde artikelen