De ideale cocktail voor bij de eerste zon: negroni

De lentezon en het nakend weekend smeken om een aperitief vroeg in de namiddag. ‘Cava’ en consorten zijn al lang de revue gepasseerd en ook de gloriedagen van de gin & tonic zijn achter rug. Tijd voor iets ‘nieuws’. Mag ik je iets aanraden, beste lezer? Bestel eens een Negroni, de onomstreden koning van de apéritifs. Je waant je tussen de glooiende wijnvelden in Toscane wanneer je dit drankje aan je lippen zet. 

Deze cocktail, die wordt bereid met een goede gin – bijvoorbeeld een Tanqueray of Plymouth – gemixt, uiteraard, met twee oeritaliaanse dranken, Campari en natuurlijk rode vermout – bijvoorbeeld Dolin of Carpano -, geeft je al snel dat typische Italiaanse vakantiegevoel van gelukzaligheid in de zon terwijl er een ware aanslag wordt gepleegd op je smaakpapillen. Zoals het hoort bij Italiaanse gerechten en dus ook bij Italiaanse cocktails, is de Negroni een nagenoeg perfecte combinatie van bombast en simplesse. Semplicità pomposa zouden de Italianen het noemen.

Wanneer de lentezon je glas raakt en reflecteert in het prachtige rood-oranje drankje en je je smaakvol geurende apéritif aan de neus brengt en je volledig verliest in de zoete geur van verse sinaasappel zal je al snel denken ‘basta così, non torno mai!’ en gelijk heb je.

Hunker je nu al naar een Negroni? Gelukkig is er een simpele doch elegante oplossing voor je probleem. Je kan de geweldige Negroni namelijk ook gewoon zelf thuis maken. Alles wat u daarvoor nodig hebt is een mooi glas, ijs, een sinaasappel, een selectie aan fijne dranken en een aantal goede vrienden om ‘m mee te delen.

De perfecte verhouding?

  • 3cl gin
  • 3cl rode vermout
  • 3cl Campari

Alles kan in een glas naar keuze boordevol ijs en vergeet zeker geen schijfje appelsien! De Italiaanse zon zal u er helaas wel gewoon moeten bijdenken. Om meer bij te leren over drank en cocktails kan je altijd terecht bij Miraeus Cocktails voor workshops en proeverijen.

Cin cin!

Meer
door Redactie
Lees meer...