De Ideale Wereld heeft zijn eigen hilarische slow tv in reactie op Ruben Van Gucht: #voordepuzzel

Ruben Van Gucht rijdt vandaag de Ronde van Vlaanderen. Niets speciaals, zou je denken. Ware het niet dat Sporza heeft beslist om dat ook live op de televisie uit te zenden, met speciale hashtag: #voordekoers. “Ruben Van Gucht heeft zijn eigen slow tv? Dan wij ook!” moeten ze bij De Ideale Wereld gedacht hebben. Want ook zij hebben een slow tv-uitzending lopen vandaag op hun site: #voordepuzzel. En ja, dat is exact wat je erbij verwacht.

Slow tv, het is een enorme hype in Scandinavië. En het overnemen van dramaseries als Borgen en TheBridge zijn voor de VRT niet genoeg. Ze besloten om de Ronde van Vlaanderen die Sporza-presentator Ruben Van Gucht vandaag ging rijden gewoon integraal uit te zenden en zo ook eens slow tv uit te proberen.

Een wielertoerist die, op zijn gemak, een parcours aflegt van 259,5 kilometer … Een kijkcijferkanon zal het niet worden, denken we. Maar dat weerhield de mannen van De Ideale Wereld er niet van om vandaag ook hun eigen slow tv te maken. Deze keer niet #voorderonde, maar #voordepuzzel. Juist ja, een livestream van het maken van een puzzel … Geniaal.

Maar saai is dat zeker niet! Er worden leuke reacties uitgelicht, zoals een persoon die iemand anders had getagged, super interessant! Er worden polls gehouden: “Wat is jouw favoriete hoek van de puzzel? Linksboven, rechtsonder of rechtsboven? (Linksonder staat er niet bij omdat dat echt een gigantische kuthoek is)”. En er worden boodschappen getoond: “elke gelijkenis met andere slow tv berust misschien louter op toeval” of “hydrateren blijft belangrijk”. En er zijn zelfs helikopterbeelden!

En #voordepuzzel heeft veel succes, want de eerste livestream (ze zijn opgesplitst omdat je geen 12 uur aaneensluitend live kan gaan op Facebook) had meer dan 170.000 weergaven. Ze doen het trouwens ook niet enkel voor de lol. Er wordt aangespoord om te storten voor 12-12 en voor elk succesvol gelegd stukje gaat er een bedrag naar de hulpactie.

Bekijk hieronder de livestream:

Meer
Lees meer...