‘De Mol’ verrast met onverwacht einde: dit zijn onze verdenkingen

‘De Mol’ verrast met onverwacht einde: dit zijn onze verdenkingen

De derde aflevering van ‘De Mol’ was er eentje die we niet snel zullen vergeten. Van ongewilde bedgasten, tot liegende presentators en een geniale twist op het einde. ‘De Mol’ is nu echt begonnen en dit is wie wij alvast (niet) verdenken op dit moment. 

Nadat dit seizoen van De Mol begon zonder mol, had ook aflevering drie een onverwachte twist. Gilles De Coster ging één keer liegen en wat voor een leugen was dat? Wij kijken nu al uit naar de volgende aflevering. Maar ook zonder afvaller hebben we deze week weer heel wat opmerkelijke dingen gezien.

Opdrachten

De groep werd deze aflevering meteen in twee gedeeld, daardoor veranderde de dynamiek natuurlijk, want je hebt van een deel van de groep geen idee waar ze mee bezig zijn, wie er aan het mollen is of wie er juist heel hard zijn best doet. Bas, Bruno en Joeri gingen naar Mr. Thim, de rest van de groep ging varen. Maar voor de beide teams was de inzet van de eerste opdracht hetzelfde: een goede slaapplaats. En die is duidelijk gegeerd bij de kandidaten.

Verder was het ook een interessante aflevering om de molcapaciteiten van de kandidaten eens van dichtbij te bekijken. De kandidaten moesten tijdens hun selectie namelijk allemaal liegen en vertellen dat ze bang waren van konijntjes. Dit speelde voor de makers een rol voor de uiteindelijke selectie van de mol en kan dus ook voor ons veel betekenen.

Naast de kandidaten ging ook Gilles De Coster deze aflevering één keer liegen, dus was het een aflevering vol denken of hij z’n leugen onopgemerkt verteld had, of de leugen nog moest komen. Maar de leugen kwam dus helemaal op het einde en het werd voor Eva een emotionele rollercoaster.

VIER

Axel

Axel is de mol omdat …

Axel liep deze week wat meer in de kijker en deed daarbij toch wel enkele verdachte dingen. Allereerst leek hij op de bootjes te weten dat er ook een pindakoker van 1.500 euro zou komen. Oké, da’s niet compleet raar om te denken als je al een koker van 500 en 1.000 euro gepasseerd bent, maar het had ook kunnen verdubbelen tot 2.000 euro, dus is het ergens wel opvallend dat hij het juiste bedrag geeft. Daarna laat hij het Vietnamese vrouwtje twee keer na elkaar roeien, wat 500 euro kost uit te groepspot. Tijdens de nacht stemt hij meteen in met Ingrid wanneer ze voorstelt om naar de slaapzaal te gaan, en zo dus 600 euro uit de pot te spelen. Axel had duidelijk geen probleem met het varken, dus is het toch vreemd dat hij zo snel instemt met Ingrid. Tenzij geld in de pot natuurlijk niet je doel is.

Axel is NIET de mol omdat …

Tijdens de opdracht met de bootjes, gaan Axel en Ingrid toch nog een beetje pinda’s pellen, waardoor ze hun bed kwijt spelen, maar wel 100 euro verdienen voor de groepspot. Dat is natuurlijk niet veel, maar het is wel beter dan niets en Ingrid was zeker bereid om gewoon verder te varen naar het einde om zo een beter bed te hebben. Axel neemt ook al het roeiwerk voor z’n rekening, zelfs al heeft hij een blaar op z’n hand.

Tijdens de nacht heeft Axel er geen probleem mee om de nacht door te brengen met een varken. Hij valt – jammer genoeg voor Ingrid – meteen als een blok in slaap en had daar even goed de rest van de nacht kunnen blijven.

VIER

Bas

Bas is de mol omdat …

Bas ging deze week samen met Joeri en Bruno naar Mr. Thim. Daar moesten ze op de eerste dag een steen van 500 kilo optillen en daar kregen ze heel wat attributen voor. Naast nuttige attributen waren er ook ballonnen en die leek Bas dan weer noodzakelijk te vinden. Tijdens het begin van de opdracht bleef Bas hameren op de ballonnen, die uiteindelijk nergens voor nodig waren.

Tijdens het liegen over de konijntjes nam Bas het dan wel weer slim aan. Door de angst te koppelen aan iets wat de ondervragers ook echt konden opzoeken, slaagde hij erin om het toch ergens reëel te doen lijken. Bas liegt dus op een beredeneerde manier en maakt een verhaal rond zijn leugen, dat zou als mol een goede manier zijn om mensen mee te krijgen in je verhalen en er ergens een leugen in te verwerken, zonder dat ze het door hebben.

Bas is NIET de mol omdat …

Hoewel Bas in het begin blijft doordrammen over de ballonnen is het uiteindelijk hij die de eerste aanzet geeft voor de juiste oplossing. Door de sjorbalken op de juiste manier rond de steen te leggen, ziet Joeri plots de oplossing. Het is daarna ook nog eens Bas die het juiste idee geeft over de ijzeren ballen. Het is dus uiteindelijk grotendeels door hem dat de opdracht met de steen slaagt. Als mol zoveel goede aanwijzingen geven, terwijl er zo meteen 1.000 euro verdiend kan worden, lijkt ons toch wat tegendraads.

Ook bij het vechten tegen de kinderen gaat Bas tot het uiterste en houdt hij goed stand. Hij toont weinig zwakte waardoor hij de groep dus niet aanzet om te cashen.

VIER

Bruno

Bruno is de mol omdat …

Deze aflevering kwam Bruno wat meer in beeld. Hij ging samen met Bas en Joeri twee dagen logeren bij Mr. Thim, waar alles eigenlijk beter ging dan in de bootjes. Maar toch blijft Bruno in ons vizier. Van de drie vechtersbazen/steenslepers was Bruno de minst nuttige. Eerst bleef hij herhalen dat ze een andere steen moesten zoeken. Hierdoor kon belangrijke tijd verspild worden. Waar Bas en Joeri goeie tips geven om de sleutel vrij te krijgen,

Tijdens het vechten was het Bruno die het als eerste moeilijk kreeg en de groep deed twijfelen om al te cashen op 400 euro, wat toch wel heel laag is als je weet dat ze tot 3.200 euro kunnen verdienen. Het wordt een paar keer heel nipt en op het einde valt de bal … net buiten tijd. Had de mol hier z’n tijd iets te lang ingeschat?

Bruno is NIET de mol omdat …

Zoals we al zeiden, wordt deze aflevering het meeste geld verdiend bij de drie mannen bij Mr. Thim, waardoor het toch ietwat onwaarschijnlijk lijkt dat de mol daar zou zitten. Verder geeft ook hij hier en daar een goede tip om de steen op te tillen en moeten we toch ook toegeven dat hij, ongeacht z’n leeftijd, toch wel goed z’n mannetje kan staan tegen de vechtende jeugd. Als mol had hij daar toch makkelijk en zonder erg verdacht te worden de boel in het honderd kunnen doen lopen.

VIER

Elisabet

Elisabet is de mol omdat …

Vanaf de roeiopdracht begonnen was, wilde Elisabet het “madammeke” al inzetten om te laten roeien. Daarbij was het Martijn die dat weigerde, waardoor het duo een enorme achterstand opliep. Daarna beslisten ze dan als enige boot om zelfs niet een paar pinda’s te pellen en gewoon door te roeien naar de finish. Zo verdienden ze dus geen extra geld. En door het “madammeke” uiteindelijk toch twee keer na elkaar te laten roeien verloren ze ook nog eens 500 euro.

Elisabet is NIET de mol omdat …

Nadat Elisabet en Martijn heel kwaad waren op de rest en weigerden om pinda’s te pellen, waren ze uiteindelijk wel het enige duo die de nacht doorbrachten met hun dier. Oké, het verhoogde bed zal daar wel bij geholpen hebben, maar ze had makkelijk een fobie voor slangen kunnen faken als mol. Zeker nadat ze hadden gezien dat de slang wel degelijk naar boven kon kruipen. Als je kan doen alsof je bang bent van konijntjes is een slang in principe toch makkelijker. Ze was wel bang van de slang, maar heeft nooit gevraagd om naar de slaapzaal te gaan.

Ook tijdens het vechten, lijkt Elisabet het spel te spelen als een kandidaat. Ze schat Joeri, Bas en Bruno juist in en houdt op de goede momenten haar been stijf. Wanneer Axel blijft ijveren om voor 1.600 euro is het vooral Elisabet die hem dat afraadt. Uiteindelijk had dat haalbaar geweest, maar je neemt in dat geval toch beter het zekere voor het onzekere.

VIER

Eva

Eva is de mol omdat …

Ja, de afvaller kan nog steeds de mol zijn deze week. Eva is zeker nog niet van onze radar verdwenen want de “afvaller” was degene die het snelste de test invulde. Da’s natuurlijk iets dat je als mol makkelijk kan doen. Je kan toch niet afvallen, dus kan je gewoon overal het eerste antwoord aanduiden en zo ben je zeker de snelste, want de andere kandidaten moeten wel nadenken over elk antwoord met het risico om af te vallen.

Tijdens de roeiopdracht zijn Eva en Kaat de eersten die zonder verpinken hun Vietnamese roeister inzetten. Het extra geld dat ze konden verdienen doet hen duidelijk niet veel en ze gaan volop voor het bed of het matje. In de kamer met de tarantula is het vooral Kaat die aanvankelijk probeert om Eva te kalmeren door te praten over haar relatie en andere normale dingen. Dit was een goede theorie, maar uiteindelijk geven de twee dames toch op en verspillen ze zo de 600 euro die ze verzameld hebben tijdens het roeien en door (een beetje) pinda’s te pellen.

Eva is NIET de mol omdat …

Hoewel het kan dat Eva ondanks het feit dat ze de afvaller is, toch de mol is, lijkt het ons toch wat onwaarschijnlijk. Doordat Eva nu de valse afvaller is, krijgt ze in de volgende opdracht heel wat macht en loopt ze natuurlijk sterk in de kijker. Je (onvoorbereide) mol zo voor de leeuwen gooien is en blijft een risico, want alle ogen zijn zo op haar gericht.

Bij het vechten is Eva ook een van de mensen die de situatie nuchter blijft bekijken en op de juiste momenten wil cashen. Als mol lijkt het ons logischer dat je op die momenten dat risico wel zou nemen. Want zo kan je meteen alles kwijtraken.

VIER

Ingrid

Ingrid is de mol omdat …

Net zoals iedereen zijn Ingrid en Axel gebrand op het veroveren van het bed, veel meer dan op het verdienen van geld. Maar het zijn zij die uiteindelijk het onderspit delven en de nacht op de grond en met een zoogdier mogen doorbrengen. De kamergenoot van Axel en Ingrid is een varken, wat toch wel opmerkelijk is. Voor het dier in hun kamer wordt gebracht zegt Ingrid dat het alles mag zijn, behalve een varken. Probeerde ze hier al de eerste fundamenten te leggen om nadien snel uit de kamer te kunnen ontsnappen?

Uiteindelijk krijgen ze het gezelschap van een varken, maar is het vooral Axels gesnurk dat Ingrid naar de slaapzaal jaagt. Axel stemt snel in met Ingrid en zo spelen ze hun 600 verdiende euro’s kwijt.

Ingrid is NIET de mol omdat …

Ook Ingrid leek in de roeiopdracht oprecht gefrustreerd over het feit dat ze geen bed hadden. Uiteindelijk pelden zij en Axel ook nog eens pinda’s voor 100 euro, waardoor ze uiteindelijk hun matje kwijtspeelden. 100 euro is natuurlijk niet veel, maar ze had dat geld makkelijk kunnen laten liggen. Ook bij het vechten lijkt Ingrid zich in te zetten als een gewone kandidaat en zijn er niet echt aanwijzingen dat ze de mol zou zijn.

VIER

Joeri

Joeri is de mol omdat …

Joeri zat samen met Bas en Bruno afgezonderd van de rest van de groep bij Mr. Thim. Op die plaats is het in principe makkelijk om je als mol twee dagen gedeisd te houden en nadien ook goede resultaten voor de leggen aan de groep. Daardoor kunnen de zes andere kandidaten het gevoel krijgen dat de mol zeker niet bij Mr. Thim was en zo afstrepen van hun verdachtenlijst.

Hierdoor willen we Joeri, ondanks zijn goede inzet in deze aflevering, toch ook niet volledig afstrepen als mogelijke mol. 1.000 euro verdienen is natuurlijk geen echt mollengedrag, maar er kan een opdracht aankomen waarbij dat geld al snel weer uit de pot kan, bijvoorbeeld om de echte afvaller volgende week te redden. Zo kan Joeri (of Bas of Bruno) zich als mol uit de verdenking stellen en de volgende aflevering dat geld gewoon weer uit de pot spelen. Zo kan hij gratis de verdenking van hem afhouden en de volgende opdrachten ongemerkt mollen. Verder is Joeri een van de slimste leugenaars over de konijnen, door de angst te linken aan een specifiek verhaal, wordt het realistischer. Joeri kan zo dus een optie zijn geworden om mol te worden.

Joeri is NIET de mol omdat …

Na vorige week kregen we ook nu weer een gedreven en enthousiaste Joeri te zien. Joeri kreeg als ploegbaas de leiding in de opdracht met de steen en gaf daarbij goede aanwijzingen en tips aan de andere twee, waardoor ze uiteindelijk al snel de oplossing vonden. Als mol had hij zijn functie als leider kunnen misbruiken door de goede tips naast zich neer te leggen en bijvoorbeeld mee te gaan in het ballonnenplan van Bas.

VIER

Kaat

Kaat is de mol omdat …

De benjamin van de bende blijft in de kijker lopen met haar enthousiasme en haar talent om de groep mee te sleuren. Deze week was het vooral Eva die werd meegesleurd. Kaat besliste dat ze meteen de roeister moesten gebruiken en zonder veel twijfel gingen ze voor de geleedpotige, waarbij je eigenlijk al kon verwachten dat het om een spin ging. En een spin is voor velen toch wel het engste dier om de nacht mee door te brengen.

Het was verder ook opvallend hoe Kaat tijdens het invullen van de test zei dat ze Eva verdacht en daarbij redenen aanhaalde die ook op haarzelf konden slaan. Is dit omdat ze eigenlijk zichzelf verdenkt omdat ze de mol is?

Kaat is NIET de mol omdat …

Wanneer Kaat en Eva de nacht moeten doorbrengen met een spin is het vooral Kaat die het voortouw neemt om Eva gerust te stellen door te praten over het dagelijkse leven en zo de tarantula uit hun gedachten te halen. Ze blijft aanvankelijk ook volhouden dat een tarantula niet zo erg is met woorden als “Misschien is hij dood” of “Ik denk dat een tarantula niet zoveel beweegt. Maar nadat de twee het filmpje hadden gezien, kregen ze de schrik toch te pakken en vluchtten ze naar de slaapzaal.

VIER

Martijn

Martijn is de mol omdat …

Tijdens het roeien maakt Martijn zich kwaad op de andere teams en weigeren hij en Elisabet om pinda’s te pellen. Dat levert hen uiteindelijk wel het bed op, maar het zorgt er ook voor dat ze geen extra geld kunnen verdienen op de plaats waar het uiteindelijk het makkelijkste was om geld te verdienen. Door in een bed te slapen, lig je natuurlijk verder weg van het dier. Maar omdat Martijn en Elisabet geen pinda’s hebben gepeld, levert hun nacht met de slang amper 500 euro op.

Wanneer Martijn liegt over de konijnen toont hij ook zijn litteken. Dit is een heel slimme move omdat hij z’n leugen zo echter maakt. Hierdoor kan het dus goed zijn dat hij op z’n minst overwogen werd als mol.

Martijn is NIET de mol omdat …

Tijdens het roeien wil Martijn als enige niet meteen de Vietnamese vrouw laten roeien. Hoewel Elisabet wel vraagt om de vrouw te laten roeien blijft Martijn weigeren. Het geld is hem dus duidelijk meer waard. Uiteindelijk zijn Martijn en Elisabet ook de enige kandidaten die geld opbrengen in de opdracht. Hij en Elisabet blijven de hele nacht op de kamer met hun slang en verdienen zo als enige 500 euro.

VIER

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze groep op Facebook.

Gesponsorde artikelen