‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wat doet Patrick Van Looy, de broer van Erik, in het dagelijkse leven?

Vanavond is het tijd voor de tweede aflevering van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin nemen Tess Elst en Daan Alferink het op tegen Patrick Van Looy, de broer van presentator Erik Van Looy. Hij is al 59 jaar de jongere broer van Erik en maakte recent z’n televisiedebuut in Komen Eten. Dit is wat hij doet in het dagelijkse leven.

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld is gisteren van start gegaan. Daarin moesten we al meteen afscheid nemen van comedian Xander De Rycke. Hij zal vanavond vervangen worden door Patrick Van Looy, de jongere broer van Erik Van Looy. Zelf is hij geen echte BV, maar dit is wat hij doet in het dagelijkse leven.

Patrick Van Looy

Patrick Van Looy was jarenlang huisman, maar nu is hij aan de slag in de reissector. Erik omschrijft z’n broer als de grotere – en knappere – versie van zichzelf. Al wordt Patrick daar zelf vooral ongemakkelijk van.

Trouwe kijkers van Play4 kunnen Patrick kennen van de De Slimste Mens ter Wereld-week van Komen Eten. Daarin hielp hij zijn broer door in het appartement naast hem worsten te bakken en puree te maken. Het ging hierbij om de befaamde puree met koffiemelkjes, die gisteren al kort vermeld werd in De Slimste Mens ter Wereld. Daarnaast was hij ook een van de helpers van Erik en Olga Leyers in Celebrity Klopjacht.

Of Erik z’n broer nu een wederdienst zal bewijzen door hem makkelijke vragen te geven in de quiz, zullen we vanavond te zien krijgen in de tweede aflevering van De Slimste Mens.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...