‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Tess Elst en waar kan je haar van kennen?

Vanavond gaat het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld van start. De eerste drie kandidaten die het daarbij tegen elkaar zullen opnemen zijn Daan Alferink, Tess Elst en Xander De Rycke. Dit is waar je de enige vrouw in het gezelschap van kan kennen.

De Slimste Mens ter Wereld is vanaf vanavond weer elke maandag tot en met donderdag te zien op Play4. In de eerste aflevering zullen Daan Alferink, Tess Elst en Xander De Rycke het tegen elkaar opnemen. Tess Elst lijkt daarbij de beste kaarten in handen te hebben om de eerste dagwinnaar te worden.

Tess Elst

Tess Elst is een sportjournaliste bij de VRT. Ze begon in 2012 te werken bij Sporza, maar werkte toen vooral achter de schermen. In 2021 was ze op het Facebookkanaal van Sporza te zien tijdens livestreams waarbij ze meer duiding gaf bij sportgebeurtenissen. Ook nam ze voor Eleven Sports interviews af tijdens de wedstrijden in het Belgische voetbal.

Vanaf 2022 is ze een van de schermgezichten van Sporza. Zo verscheen ze in de zomer 2022 bij het WK 3×3 in Antwerpen als host en reisde ze mee met de Red Flames naar het EK voetbal bij de vrouwen in Engeland. In datzelfde jaar begon Elst ook te verschijnen als sportanker tijdens het VRT NWS Journaal. Afgelopen zomer was ze ook een van de presentatoren van Sporza tijdens de Olympische Spelen, waardoor ze bijna dagelijks te zien was.

Op papier heeft Tess Elst de beste kaarten in handen om de eerste dagwinnaar te worden, want in het verleden kon haar collega-sportanker bij VRT, Catherine Van Eylen, de hele quiz namelijk al winnen. Of Tess dit kan nadoen, valt nog af te wachten.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...