‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Timon Verbeeck en waar kan je hem van kennen?

Vanavond krijgen Bart Appeltans en Dimitri Verhulst in De Slimste Mens ter Wereld het gezelschap van een TikTokker. Het gaat om Timon Verbeeck, die met zijn 22 jaar ook meteen de jongste deelnemer ooit is. Dit is waar je hem van kan kennen.

Gisteren moesten we in De Slimste Mens ter Wereld afscheid nemen van zangeres Emma Bale. Ondertussen is Bart Appeltans al aan zijn vierde aflevering toe, waardoor hij alvast zeker is van een plekje in de finaleweken. De volgende die zijn kans zal wagen in de quiz is Timon Verbeeck. Hoewel de naam niet bij iedereen een belletje zal doen rinkelen, is hij een van de grootste Vlaamse sterren bij kinderen.

Timon Verbeeck

Timon Verbeeck was een van de namen voor het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld die we al enkele maanden geleden leerden kennen. Hij maakte zijn deelname zelf bekend met een video die hij deelde op sociale media.

Timon is namelijk vooral bekend bij het jongere publiek op TikTok. Daar heeft hij meer dan een miljoen volgers en maakt hij vooral ludieke video’s. Zijn video’s zijn zo populair bij de jeugd dat zijn uitspraak “ma stobbe” in 2021 verkozen werd tot kinderwoord van het jaar. In 2022 werd hij uitgeroepen tot Tiktok-ster van het jaar op het Gala van de Gouden K’s en in 2024 mocht hij de Gouden K voor Beste online ster in ontvangst nemen.

Dimitri Verhulst krijgt er met de komst van Timon ook een collega-schrijver bij. Vorige maand bracht Timon namelijk zijn eerste boek uit. In Operatie T.O.I.L.E.T. speelt Timon zelf de hoofdrol. In het verhaal belandt hij met zijn strakke rode pakje op een school voor superhelden, terwijl hij zelf helemaal geen superkrachten heeft. “Lukt het hem om te ontsnappen? Of ontrafelt hij het duistere geheim van de school?”

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...