‘Deadpool & Wolverine’ heeft beste openingsweekend voor een R-rated film aller tijden

Deadpool & Wolverine is sinds vorige week te zien in de zalen en heeft nu al een record te pakken. De film kende namelijk het beste openingsweekend ooit voor een R-rated film. In het eerste weekend haalde de film in de Verenigde Staten namelijk 205 miljoen dollar op, waarmee het het record dat op naam stond van de eerste film van Deadpool ruim overtrof.

Sinds vorige week kan je eindelijk gaan kijken naar de nieuwste Marvelfilm Deadpool & Wolverine. En veel mensen zaten duidelijk al lang te wachten op de release van deze film. Zo kon de film in z’n openingsweekend al meteen een recordaantal mensen naar de cinema lokken.

Deadpool & Wolverine

Deadpool & Wolverine is de derde film in de franchise rond waarschijnlijk de meest atypische superheld van het Marvel Cinematic Universe (MCU). De eigenzinnige superheld krijgt deze keer het gezelschap van Wolverine. Daardoor worden de hoofdrollen dus gespeeld door Ryan Reynolds (Deadpool) en Hugh Jackman (Wolverine).

In zijn openingsweekend haalde de film al meteen 205 miljoen dollar (189,4 miljoen euro) op. Dat heeft de film het op vijf na beste openingsweekend ooit én het beste openingsweekend voor een R-rated (kinderen onder de 17 jaar moeten begeleid worden door een volwassene) film. Tot op heden kende Deadpool, de eerste film uit de franchise, het beste openingsweekend voor zo’n R-rated film met 124 miljoen dollar (144,6 miljoen euro).

Daarmee doet Deadpool & Wolverine het ook een stuk beter dan de vorige release van Marvel. The Marvels wist in zijn openingsweekend amper 47 miljoen dollar (43,4 miljoen euro) op te halen aan de box office. Het ging toen om het slechtste openingsweekend ooit voor een Marvelfilm.

Meer
Lees meer...