Left Right
scrollTop top

Deliveroo reageert op de leverproblemen waar ze de voorbije weken serieus mee te kampen hebben


Deliveroo reageert op de leverproblemen waar ze de voorbije weken serieus mee te kampen hebben

Wie een maaltijd bestelt via Deliveroo krijgt de afgelopen weken opvallend vaak te lezen dat “de koeriers té druk bezig zijn” of dat er “geen restaurants beschikbaar” zijn. Maar is dat wel zo? 

Deliveroo werd met gejuich onthaald toen de dienstverlening naar ons land kwam, maar van die euforie is de laatste weken nog maar weinig te merken. Veel mensen die vanuit hun zetel een bestelling plaatsen, krijgen te lezen dat restaurants gesloten zijn of dat de koeriers te druk bezig zijn en er dus geen nieuwe bestellingen kunnen worden geplaatst. Het probleem vindt ook plaats in andere landen, zo zien we op Twitter.

Volgens Deliveroo is er niets aan de hand en ligt het gewoon aan de kerstperiode dat veel mensen geen bestelling kunnen plaatsen. Maar volgens vakbondsafgevaardigde Steven Steyaert van ABVV is er veel meer aan de hand, zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Nieuw statuut en examens

Steyaert houdt al maanden de werkwijzes van Deliveroo in de gaten en is niet te spreken over de manier waarop Deliveroo met hun koeriers omgaat. Het verplichte zelfstandigenstatuut bijvoorbeeld dat de koeriers moeten hebben vanaf januari, heeft volgens hem dan ook veel C4’s opgeleverd. Ook het koude weer én de aanstormende examenperiode voor de vele studenten die een centje bijverdienen met Deliveroo zorgen ervoor dat veel fietskoeriers afhaken. Volgens Steyaert blijkt uit een studie die de vakbond gedaan heeft dat een student gemiddeld maar zes weken blijft werken bij Deliveroo.

“Zelfstandigenstatuut geen probleem”

Deliveroo laat ons in een reactie weten dat ze het perfect normaal vinden dat koeriers die ook student zijn op dit moment kiezen voor hun studies.

De woordvoerder voegt daar nog aan toe dat het zelfstandigenstatuut geen personeelstekort heeft veroorzaakt, want sinds de aankondiging van dat nieuwe statuut is het aantal zelfstandige koeriers gestegen naar 450. Dat toont volgens Deliveroo dat er bij de koeriers duidelijk vraag is naar goed betaald werk, gekoppeld aan de vrijheid om te kiezen waar en wanneer ze werken.

Deliveroo is als op de Lotto spelen

Deliveroo heeft het “te druk”

Mensen die Deliveroo nog een kans wilden geven, kwamen bedrogen uit

Het is niet in één provincie dat er minder dienstverlening is

Maar de reden daarachter, hebben de mensen ook zelf al achterhaald

Veel mensen waren ‘de hongerdood’ al nabij

En niet alleen de Belgische afdeling van Deliveroo heeft leverproblemen

Toch maar eens overwegen om zelf te koken?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308