Delphine krijgt onverwacht nieuws in ‘Kotmadam Sarafian’

Vanavond staat ons een emotionele aflevering van Kotmadam Sarafian te wachten. Studente Delphine, die al van jongs af aan met nierproblemen kampt, ondergaat een routinecontrole in het ziekenhuis. Tijdens de MRI-scan van haar nieren doen de artsen een onverwachte ontdekking.

De groep van acht studenten, bestaande uit Audélia, Delphine, Jitse, Jasper, Lorelei, Rowan en Aaron, voelt zich steeds meer thuis bij Barbara. De sfeer is ontspannen, maar dat neemt niet weg dat de studenten het af en toe zwaar te verduren krijgen.

Slecht nieuws

In de nieuwe aflevering zien we hoe Delphine een bezoek brengt aan het ziekenhuis voor een controle. Ze kampt al van kinds af aan met nierproblemen en gaat daarom regelmatig op controle. Hoewel haar nieren in orde zijn, ontdekken de artsen iets anders op de scan. 

Na de MRI-scan belt Delphine meteen naar kotmadam Barbara om het nieuws te delen. “Blijkbaar heb ik een uterus bicornis, wat betekent dat mijn baarmoeder in tweeën is verdeeld. Het is alsof ik twee baarmoeders heb,” vertelt ze emotioneel. Voor Delphine, die als vroedkundestudente weet wat het medisch inhoudt, kwam de ontdekking hard aan. “Ik moest wenen omdat ik weet dat het risico op een miskraam of vroeggeboorte daardoor groter is. Sommigen worden ook moeilijker zwanger, en ik heb een grote kinderwens.”

Emotionele Barbara

Naast het slechte nieuws voor Delphine, lijkt ook Barbara het deze week niet makkelijk te hebben. Tijdens een diner wordt het haar even te veel en lucht ze haar hart bij de studenten. Die beslissen om hun mommy te proberen opvrolijken met een verwendag, inclusief ontbijt op bed en een bezoek aan haar persoonlijke wellness.

Kotmadam Sarafian is elke dinsdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...