Deze 9 Netflix-documentaires zullen jou gelukkiger maken

Deze 9 Netflix-documentaires zullen jou gelukkiger maken

Netflix staat bol van leuke series en romantische of bloedstollende films. Maar de streaming service heeft nog meer dan dat te bieden en heeft ook tal van documentaires in hun aanbod. Wij hebben voor jullie deze 9 documentaires verzameld waar je instant gelukkig van zal worden.

Living on One Dollar

Vier Amerikaanse vrienden reizen naar Guatemala en willen er extreme armoede zelf ervaren. Dat doen ze door te proberen overleven met amper een dollar per dag en dat twee maanden lang. Tijdens hun experiment ontdekken ze hoe Westerlingen kunnen helpen om het leven in deze arme gebieden te verbeteren.

Tales by Light

Als deze documentaire je niet doet hunkeren naar een wereldreis, dan ben je blind. In Tales by Light zie je onze planeet door de ogen van fantastische fotografen. Zij nemen je mee naar vulkaankraters, bultruggen en volkeren die diep in een jungle wonen.

De documentaire heeft nog een vervolg met evenveel adembenemende beelden van onze planeet.

Daughters of Destiny

De documentaire vertelt het verhaal van een school die er alles aan wil doen om het lot van arme families om te keren en hen een toekomst te bieden. We zien vijf meisjes uit de meest arme families uit India die naar de kostschool gaan om voor die betere toekomst te vechten.

Given

Tijdens hun reis doorheen 15 verschillende landen leer je het verhaal kennen van Aamion en Daize Goodwin, twee legendarische surfers. Je ziet hun levensverhaal door de ogen van hun zesjarig zoontje.

Footprints: The Path of Your Life

Volg de weg die 11 mannen afleggen op weg naar Santiago de Compostela. In 30 dagen willen ze 805 kilometer afleggen, te voet. Hun geloof en wilskracht wordt uitgedaagd tijdens de pelgrimstocht.

Minimalism: A Documentary about Important Things

Het verhaal van The Minimalists, de makers van deze documentaire, zal heel herkenbaar zijn. De mensen achter deze documentaire tonen ons dat we dwangmatig nieuwe snufjes kopen, maar daar niet gelukkiger van worden. Zij keren terug naar het ‘less is more-principe’ en geven ons een inkijk in hun leven.

Happy

Wat maakt jou gelukkig? Dat is de vraag die centraal staat in deze documentaire, want iedereen is op zoek naar geluk in zijn leven.

De maker gaat van het Amerikaanse Louisiana tot het Indische Calcutta op zoek naar verhalen en manieren om gelukkiger te worden.

Human Planet

Oorspronkelijk werd deze documentairereeks getoond op BBC, maar nu kan iedereen met Netflix meekijken naar de relatie die mensen overal ter wereld hebben met de natuur. We kunnen niet garanderen dat je niet zal gaan willen reizen en de wereld ontdekken, want wederom ontdek je de pracht van onze planeet.

Awake: The Life of Yogananda

Als je een beetje spiritueel of zen bent aangelegd, dan zal deze documentaire iets voor jou zijn.

Je leert het verhaal kennen van Paramahansa Yoganda en de sleutelrol die hij gespeeld heeft in het brengen van yoga en meditatie naar onze Westerse wereld.

Nog geen Netflix-account? Hier vind je de voordeligste opties.

Gesponsorde artikelen