Deze hartverscheurende theorie legt uit waarom Harry Potters uil Hedwig MOEST sterven

Voor echte Potterheads was het ongetwijfeld één van de weenmomenten: toen Hedwig, de uil van Harry Potter, stierf in het luchtgevecht met de Dooddoeners (Death Eather in’t Engels). In een nieuwe theorie die recent op het internet is opgedoken, legt een fan uit waarom zij denkt dat Hedwig moest sterven voor Harry. 

De dood van Sirius, Perkamentus, Snape, … Het heeft ons allemaal heel diep geraakt, maar de dood van Hedwig, de uil van Harry Potter was toch nog nét iets emotioneler. De uil was jarenlang de trouwe vriend van Harry en heeft meermaals bewezen dat hij werkelijk alles, maar dan ook echt alles, over heeft voor zijn baasje. Dat hij in het luchtgevecht na Harry’s verjaardag – je weet wel, het gevecht tussen de Dooddoeners en de ‘zeven Potters’ – sterft, is echt zo ongelooflijk triest en onbegrijpelijk.

Deze fantheorie legt uit waarom Hedwig moest sterven:

jomariewalker.tumblr.com

Niet mee? No worries, wij snapten het ook eerst niet. De theorie legt eigenlijk uit dat Hedwig verraadde wie de echte Harry Potter was. Hij bleef toen de Dooddoeners aankwamen namelijk de hele tijd in de buurt van Harry om hem te beschermen. Superlief natuurlijk, maar dat heeft hem wel verraden.

En dus … zou het wel eens goed kunnen zijn dat ook Snape dat doorhad. Volgens deze fantheorie kan je daaruit concluderen dat het Snape was, die undercover als Dooddoener deelnam aan het gevecht, die Hedwig vermoordde om zo te vermijden dat de echte Dooddoeners de échte Harry Potter zouden vinden. Snape heeft Hedwig dus vermoord om Harry te beschermen.

Uiteindelijk heeft Harry zichzelf verraden door Stan Shunpike, de conducteur van de Knight Bus, te ontwapenen (met de Expelliarmus-vloek) en niet te vermoorden. Harry wist dat Shunpike gewoon onder een Imperius-vloek handelde en wilde hem geen pijn doen. De Dooddoeners hadden al snel begrepen dat alleen Harry Potter zelf zoiets zou doen en wisten ze dus al heel snel dat hij de echte Harry was.

Holy moly, mindf*ck!

Tumblr

Oh Hedwig, we missen je!

Tumblr
Meer
Lees meer...