Disney’s Aladdin en Jasmine in actie: de eerste beelden van de live-action remake zijn er

Disney’s Aladdin en Jasmine in actie: de eerste beelden van de live-action remake zijn er

‘Aladdin’ is één van die Disney-klassiekers die smeekt om een live-action remake en die komt er zeer binnenkort ook aan. Disney loste vandaag zelfs de eerste beelden van ‘Aladdin’ en die zien er al heerlijk uit. Will Smith speelt Geest, Naomi Scott kruipt in de kleren van Jasmine. 

Aaah, Agrabah, de mythische plek waar veel kinderen hun eerste stappen in de Disney-magie zetten. En nu komt het woestijnzand van de magische grot opnieuw tot in de filmzalen: de live-action remake komt nog dit jaar op je grote scherm. Een trailer is er nog niet, maar je kan wel al zien hoe Aladdin en zijn Jasmine er in het echt zullen uitzien.

Niet overtuigd? De cover van Entertainment Weekly mag er dan wel een beetje fake uit zien, de eerste beelden uit de film overtuigen er ons wel degelijk van dat Agrabah een echte plaats is, waar Will Smith een geest speelt die drie wensen mag vervullen.

Will Smith in Aladdin

Het verhaal en de tekenfilm van Aladdin werden in de jaren negentig een instant kaskraker en klassieker. De rijke beelden, het verhaal en een sprankeltje echte magie samen met knallermuziek (Prince Ali, A Whole New World, Arabian Nights en Friend Like Me): alles zat juist. Om dat verhaal opnieuw tot een succes te brengen, hadden ze bij Disney een topcast nodig, een veel minder eenvoudige situatie. Zijn jullie akkoord?

Naomi Scott als Jasmine

Hollywood zit natuurlijk net op een kantelmoment: waar blackfacen twintig jaar geleden nog perfect kon, lijkt iedereen er nu van overtuigd dat rollen voor zwarte mensen … door zwarte mensen moeten worden gespeeld. Maar Aladdin vormt eigenlijk een probleem want Agrabah is geen echte plaats. De cultuur van het kleine woestijnstaatje is een mengeling van veel ingrediënten en dat maakt de casting bijzonder moeilijk.

De oorspronkelijke Aladdin had er eigenlijk helemaal anders kunnen uitzien.

Zo is Naomi Scott geen Indische vrouw. Je zou van Jasmine’s kledij nochtans kunnen afleiden dat ze Indisch is, ook omdat de sultan zijn paleis behoorlijk lijkt op de Taj Mahal die in Agra, India staat. Maar Aladdins naam en de sluiers die de vrouwen in de straat dragen, wijzen dan weer op Arabische invloeden.

Uit deze beelden kunnen we afleiden dat de real-life Aladdin heel hard gaat lijken op de tekenfilm

Qua casting zit het wat Naomi Scott betreft, misschien toch wat mis, al zijn wij de laatste om haar acteerprestaties te becommentariëren. En eerlijk is eerlijk: ze ziet er behoorlijk uit als Jasmine uit tekenfilm-Aladdin. Gelukkig is er over het titelpersonage niet te veel disussie: Mena Massoud is wel degelijk afkomstig uit Egypte. Niet bepaald Agrabah, maar het worden duidelijk mooie Arabian Nights.

Nog meer Disney-remakes? Hier vind je er alles over!

Hier is de teaser van Aladdin. Hij komt op 24 mei in de zalen. Staat het haar op je armen al recht door die epische muziek?

Gesponsorde artikelen