Left Right
scrollTop top

Dit kaartje toont de landen waar je het meest kans hebt om in ’t zak gezet te worden


Dit kaartje toont de landen waar je het meest kans hebt om in ’t zak gezet te worden

China is een van de meest corrupte landen ter wereld is. Dat blijkt alleszins uit een studie van de Risk Advisory Group. Andere landen die slecht scoren zijn Irak, Angola, Indonesië en Venezuela. Ons land staat uiteraard helemaal aan de andere kant van de tabel.

China heeft de hoogste score met een corruptierisico van 67,5. Ter vergelijking: de grote tegenstander van de Chinezen op wereldvlak, de Verenigde Staten, haalt amper 8 als risicoscore.

België doet nog beter met amper 2,38 als score, daarmee doen we bij dubbel zo goed als Nederland (5,68). Ook onze andere buurlanden zoals Frankrijk (9) en Duitsland (7,5) doen het veel minder goed dan België.

Corruptie in bijna alle werelddelen

Corruptie komt duidelijk voor over de hele wereld want de landen die na China komen bevinden zich op allemaal verschillende werelddelen. Irak staat met 59,5 op de tweede plaats terwijl het brons met 45 gedeeld word tussen Venezuela, Angola en Indonesië.

Voor het hoogste risico op corruptie binnen Europa moeten we naar Oekraïne (37,5) dat Bulgarije (27) en Roemenië (19,5) achter zich houdt. Ook Rusland (35) en Turkije (20), op de rand met Europa, scoren slecht.

Bekijk hier de corruptiekaart:

Risk Advisory

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  679.771
 • Aantal
  doden
  20.472