Dit zijn de speciale pakketten waarmee de concurrenten 50.000 klanten bij Telenet willen weglokken

De ontevreden Telenet-klanten weten sinds vandaag eindelijk met welke voorstellen de concurrentie hen wil overtuigen om over te stappen. In totaal hebben 56.000 mensen zich ingeschreven op groepsofferte.be nadat het nieuws over de prijsverhoging bekend raakte.

Wat in november begon als een kleine Facebook-groep die de prijsverhogingen bij Telenet beu was, is uitgegroeid tot een grootschalige organisatie die tienduizenden klanten wil helpen overstappen naar andere, goedkopere alternatieven. Initiatiefnemer Kurt Buysse heeft vandaag de aanbiedingen van andere telecombedrijven online gezet op zijn website GroepsOfferte.be. Buysse kreeg in totaal 56.000 inschrijvingen aan van mensen die aan zijn groepsaankoop willen delen, zo’n 85 procent onder hen zijn Telenet-klanten.

Proximus

Proximus biedt het Pack aan met Internet Comfort, digitale televisie en een vaste lijn (onbeperkt bellen na 17u en in het weekend) aan voor 64,95 euro per maand. Dat is iets duurder dan de geadverteerde prijs op de Proximus-site, maar het verschil zit in de extra’s.

Bij het Proximus Pack voor de Groepsofferte moet je de activeringskosten van 129 euro niet betalen, is TV Replay (3 euro per maand) inbegrepen, net zoals de Movies en Series Pass (14,95 euro per maand) en zes maanden lang Netflix. Bovendien krijg je een jaar lang de garantie dat de prijzen niet omhoog gaan. Tot slot kan je ook nog gsm-abonnementen aan het pack toevoegen, waarop je tot tien euro korting per abonnement krijgt.

Scarlet

Ook Scarlet, een dochteronderneming van Proximus, neemt deel aan de groepsaankoop. Het Scarlet Trio-pack (internet, tv en telefonie) wordt aangeboden voor 39 euro per maand, dezelfde prijs die op de eigen website geadverteerd wordt. Je krijgt bij Groepsofferte wel een gratis wifimodem (50 euro) en gratis activering (50 euro), maar dat alles wordt momenteel ook in een promotie op de eigen site aangeboden.

Kurt Buysse wil in een gesprek met newsmonkey echter duidelijk maken dat de prijsgarantie van 1 jaar toch ook erg belangrijk is, omdat dat net de reden is waarom zoveel Telenet-klanten boos zijn. “Bovendien bieden zij ook een ‘niet tevreden, geld terug’-actie aan. Voor veel mensen is het belangrijk om de zekerheid te hebben iets te kunnen uitproberen zonder kosten, zeker bij een bedrijf dat ze minder goed kennen.”

TV Vlaanderen

TV Vlaanderen biedt het bestaande pakket All in One Basic Plus aan voor 56.95 euro. Daarvoor krijg je digitale tv (400 gratis zenders, waarvan 97 in HD) en een internetverbinding waarmee je onbeperkt mag downloaden.

Opmerkelijk is dat het bedrijf op de eigen website een goedkopere promotie aanbood gedurende de maand januari (hoewel die ook nu nog online staat). Het verschil zit echter bij de activatiekosten. Die lopen op de website van TV Vlaanderen op tot 79 euro, terwijl die bij deze speciale aanbieding niet betaald moet worden. Bovendien krijg je twee jaar lang de garantie dat de prijzen niet verhoogd zullen worden, toch ook een belangrijk element.

Nog meer groepsaankopen

De aanbiedingen zijn geldig tot eind februari. Daarna is echter al een nieuwe groepsofferte gepland. Tussen 1 en 31 maart zal er een soortgelijke actie komen voor mobiele telefonie, en daar zullen de marges op de bestaande abonnementen groter zijn, zo zegt Buysse. Maar daar houdt het niet op. Nu Buysse en co al tienduizenden mensen hebben weten te bereiken, denken ze een basis te hebben om nog meer van zulke acties kunnen organiseren.

“Het probleem dat wij momenteel met groepsaankopen hebben, is dat ze helemaal niet transparant zijn”, zo vertelt Buysse. “De organisator van die groepsaankoop bepaalt de winnaar, en de potentiële klanten moeten dan beslissen of ze meedoen of niet. Wij doen het omgekeerd. We zoeken eerst mensen die willen deelnemen, en vervolgens kunnen bedrijven een aanbieding doen. Elke klant kan vervolgens kiezen voor welk bedrijf hij of zij wil gaan, want er wordt niet één enkele winnaar gekozen.” Een exacte timing voor de groepsaankopen voor elektriciteit, gas, mazout en zonnepanelen zijn er nog niet, al wil Buysse er toch nog twee of drie voor de zomer afhaspelen.