Dit zijn de veiligste vliegtuigmaatschappijen

Dit zijn de veiligste vliegtuigmaatschappijen

Heb jij ook vakantie gepland voor 2019, dan ben je ongetwijfeld al op zoek naar tickets. Maar niet alleen de prijs doet er toe: ook de veiligheid speelt een belangrijke rol. Zelfs als je voor low-costmaatschappijen kiest, hebben wij de veiligste voor je. 

Laat ons eerlijk zijn: los van de prijs is het bij een vliegreis het belangrijkste dat je veilig op je bestemming raakt. Dus kies je waarschijnlijk voor de vliegtuigmaatschappijen die je al kent, die je vrienden kennen of die gewoon het goedkoopst is (no judging). Maar stel dat je naar een bestemming moet waar je nog nooit bent geweest, voor je eerste transatlantische trip bijvoorbeeld: hoe weet je dan wat veilig is?

Hier zijn de statistieken die je wil zien als je regelmatig vliegt.

Qantas

Airlineratings.com, een website die zich bezighoudt met alles dat met vliegtuigen te maken heeft, heeft daarom een jaarlijke ranking van de veiligste vliegtuigen, vliegtuigmaatschappijen en lowcosters. Die ranking is gebaseerd op geschiedenis (hoe lang bestaat de vliegtuigmaatschappij al, hoe veel ongevallen zijn er geweest, hoe veel daarvan zijn te wijten aan toeval en hoe veel aan structurele problemen) en materiaal.

Daarmee stellen ze jaarlijks een top 20 op. Dé veiligste vliegtuigmaatschappij is Qantas, de Australische vliegtuigmaatschappij. Als Belg kom je misschien niet vaak met Qantas in contact, maar de vliegtuigmaatschappij voert al bijna 100 jaar vluchten uit. In hun 98 jaar operationele vluchten, hebben ze verschillende innovaties in hun vliegtugien geïnstalleerd.

Pascal Renet/Pexels

Veilig vliegen in de bergen

Zo hebben ze een vluchtgegevensrecorder om de performance van het vliegtuig te checken, er is een automatische piloot voor landingen en een GPS-systeem dat vliegen in bewolkte bergkammen makkelijker maakt. Qantas was de eerste grote luchtvaartmaatschappij die real-time monitoring van hun motoren toeliet en dus kennen ze de problemen met hun motoren voor ze een veiligheidsprobleem worden.

Wie vliegangst heeft, moet dit zeker lezen.

De twintig veiligste vliegtuigmaatschappijen zijn verder (in alfabetische volgorde): Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, American Airlines, Austrian Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, KLM, Lufthansa, Qatar, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, and United Airlines en de Virgin-groep (Atlantic and Australia).

Vliegen we straks volledig zonder piloot?

Veiligste lowcostmaatschappij

Toch op zoek naar een lowcostmaatschappij die een veiligheidsstempeltje gekregen heeft? De 10 veiligste lowcostairlines zijn (ook alfabetisch): Flybe, Frontier, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia / Asia, Thomas Cook, Volaris, Vueling, Westjet en Wizz.

pixabay

Gesponsorde artikelen