Dit zijn ze dan: de 9 coolste Vlaamse YouTubers van het moment

Een leven zonder YouTube? Dat kunnen we ons al niet meer inbeelden! Je hoeft niet steeds naar Amerikaanse kanalen te kijken (of Zweedse – hoest kuch Pewdiepie). Er zijn ook genoeg Vlaamse YouTubers die megagoed bezig zijn, zoals deze 9:

1. Gamen als een pro met Kastiop

Youtube Kastiop
Is het leuk om iemand urenlang games te zien spelen? JA! En het is ook nog eens verslavend. Met een flinke portie scheldwoorden, verontwaardigde kreten en een charmerend Limburgs accent weet Kastiop gamen leuk te maken. En ja, zélfs voor de mensen die nog nooit Fifa of Call of Duty hebben gespeeld.

2. Helemaal up-to-date met UP2D8

Youtube UP2D8

Wat je moet weten over UP2D8? Wel, Samir kan als de b-e-s-t-e presenteren. Zijn filmpjes beginnen altijd op dezelfde manier: voor een green screen. Daar staat hij dan te praten: de ene straffe oneliner na de andere komt er moeiteloos uit én hij gebruikt grappige GIF’s . Zijn enthousiasme – en snelle manier van spreken – werkt aanstekelijk.

3. What up Kevser?

Youtube Waddupitskev

Kevser Marasligil is een echte spring-in-’t-veld. Haar filmpjes zitten altijd vol met gekke bekken en heel wat vrolijke beats. Haar kanaal Waddupitskev staat vol met parodieën, giveaways en clipjes vol met hi-la-rische typetjes. Wij zijn vooral dol op Turkish Justin Bieber.

4. Een kijkje in het leven van Acid

Youtube Acid

De 16-jarige Nathan Vandergunst is de best bekeken Vlaamse Youtuber van allemaal. In zijn filmpjes spreekt hij over zijn dagelijkse leven (een griep is nog nooit zo grappig geweest) of bedenkt hij zijn eigen religie. #PIKVISFORLIFE

5. Kunstig creatief met The Olihaeffect

Youtube The Olihaeffect

The Olihaeffect is seriously dé beste monteur uit deze lijst. Hij speelt met special effects alsof het niets is. In het ene filmpje transformeert hij zichzelf tot superheld, in het andere vliegt hij in een kartonnen doos naar de maan. Daar dromen we toch allemaal van?

6. Girl next door Morgane Eyletten

Youtube Morgane Eyletten
Morgane spreekt in haar filmpjes over alledaagse dingen: haar familie, vrienden, haar liefje … Maar ze is toch écht wel een bekendheid op YouTube. Ze wisselt haar praatfilmpjes af met behind the scenes-materiaal van fotoshoots, filmopnames en YouTube-gatherings. Zeker de moeite waard!

7. Zot van Zaka

Youtube Zaka

Zacharia Benyahya is een écht mediabeest. Als geen ander kan hij typetjes, geanimeerde figuurtjes en Q&A’s met elkaar afwisselen. Bereid je voor op een reeks hilarische oneliners maar ook op zijn áltijd terugkerende motto: “Just smile, peace and love.”

8. Op pad met Achterklap

Youtube Achterklap

Hij stelt gênante vragen aan vreemden, maakt af en toe een vlogje én verkent spookhuizen in het donker. Ja, we hebben het over Achterklap. Met zijn trouwe cameraman trekt Ergin Arslanbas er bijna wekelijks op uit. Wij zijn alvast dol op zijn kanaal én zijn motto: #tryliveprank.

9. Trendy DIY’en met Lifestyle Spot

Youtube Lifestyle Spot

Pauline Rensonnet weet PERFECT wat trendy is en wat niet. Op haar kanaal spreekt ze over zwemmen met dolfijnen, je make-up doen in 5 stappen of héérlijke recepten voor koekjes … Gooi daar dan nog een paar handige DIY-filmpjes bij (voor juwelen of cadeautjes) en je snapt meteen waarom ze zo populair is.

Ook wij hebben trouwens een YouTube-kanaal met coole video’s: CHECK IT OUT

Meer
Lees meer...