Docureeks ‘K-pop Idols’ van Apple TV+ krijgt officiële trailer

Apple TV+ komt eind deze maand met een nieuwe documentaire die volledig in het teken zal staan van K-pop. De documentaire kreeg de toepasselijke naam K-Pop Idols en zal bestaan uit zes afleveringen. Deze zullen vanaf vrijdag 30 augustus te vinden zijn op de streamingdienst. De docureeks heeft nu een officiële trailer gekregen.

Fans van K-pop kunnen binnenkort terecht op Apple TV+ voor de nieuwe documentaire K-Pop Idols. Daarin zullen verschillende K-popartiesten gevolgd worden.

K-Pop Idols

Apple TV+ komt op vrijdag 30 augustus met de docureeks K-Pop Idols. Daarin zal de streamingdienst dieper ingaan op het genre door verschillende K-popartiesten te volgen. Het gaat in de eerste plaats om soloartieste Jessi, die haar debuut maakte in 2005. Daarna maakte ze deel uit van de hiphopgroep Uptown en het trio Lucky J, waarna ze in 2019 haar solocarrière begon. Jessi is geboren in de Verenigde Staten, maar verhuisde toen ze 15 was naar Zuid-Korea.

De tweede K-popartiest die we zullen volgen is de boyband CRAVITY. De groep bestaat uit negen leden en maakte zijn debuut in 2020. De groep heeft met Minhee en Hyeongjun twee leden die deel uitmaakten van de groep X1, die gevormd werd in het programma Produce X 101. X1 moest echter al na enkele maanden splitten na vermoedens van fraude bij de stemmen in de finale.

De derde groep die gevolgd zal worden is BLACKSWAN. Het gaat hier om een bijzondere groep, want geen enkel van de vier leden is Koreaans. Het gaat namelijk om de Senegalees-Belgische Fatou, de Amerikaanse Nvee, de Braziliaans-Duitse Gabi en de Indiase Shriya. Omdat het viertal traint in Zuid-Korea volgens het K-popsysteem worden ze dus wel gezien als een K-popgroep. Zij zullen dus zeker een interessante blik kunnen werpen op de K-popwereld.

Trailer

In de documentaire zullen we beelden te zien krijgen van de artiesten tijdens hun trainingen en zullen ze ook interviews geven over hoe het is om een K-popartiest te zijn. In de officiële trailer krijgen we al beelden te zien van Jessi in Parijs. In 2022 strandde de zangeres en rapster in Parijs tijdens haar Europese tour. De lokale tourmanager had geen hotel voor haar geregeld, waardoor ze zelf midden in de nacht moest proberen om een hotelkamer te vinden. We horen haar zeggen: “Ik dacht dat alles geweldig en mooi zou zijn als ik een K-popster was, maar dat is niet de realiteit”.

We zullen in de documentaire bewogen tijden volgen van Jessi en BLACKSWAN. Jessi besloot namelijk om haar eigen management voor haar rekening te nemen en BLACKSWAN maakte verschillende wijzigingen door in de bezetting. Zo krijgen we in de documentaire de drie voormalige leden van BLACKSWAN te zien. Het gaat daarbij om de twee Zuid-Koreaanse leden Judy en Youngheun en de Braziliaans-Japanse Leia.

Een deel van de documentaire zal zich ook afspelen in Brussel. Het zal daarbij gaan om het optreden van BLACKSWAN in La Madeleine in Brussel in 2022. Het was toen namelijk het eerste optreden met de nieuwe leden Gabi en Shriya en ook het eerste optreden van Fatou in haar thuisland.

Bekijk hier de officiële trailer:

K-Pop Idols zal vanaf vrijdag 30 augustus te vinden zijn op de streamingdienst Apple TV+.

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Voor meer streamingnieuws kan je je gratis inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...