Eerste drievoudige opvouwbare telefoon Huawei Mate XT nu al enorm succes

Huawei heeft een indrukwekkend aantal voorbestellingen ontvangen voor zijn nieuwe drievoudig opvouwbare smartphone, de Mate XT. Het Chinese techbedrijf kondigde aan dat meer dan 3 miljoen klanten de telefoon al vooraf hebben besteld. Deze mijlpaal komt op een moment dat Apple net zijn nieuwe iPhone 16-serie heeft gelanceerd.

De Huawei Mate XT, die opvalt door zijn unieke Z-vormige ontwerp, werd afgelopen dinsdag officieel gelanceerd. Het nieuws verspreidde zich via Huawei’s WeChat-account, waar de smartphone werd onthuld. Wat opviel bij de voorverkoop van de Mate XT is dat klanten niet meteen hoefden te betalen, maar op de dag van lancering hun aankoopgegevens ontvingen.

Het succes van Huawei valt samen met de introductie van de nieuwe iPhone 16-serie van Apple, die eerder op 9 september werd gepresenteerd. De focus van Apple lag sterk op de integratie van kunstmatige intelligentie in hun nieuwste toestellen. Ondanks de technologische ontwikkelingen van Apple en zijn wereldwijde bekendheid, weet Huawei zich in zijn thuisland goed staande te houden.

Marktpositie en cijfers

Uit recente gegevens van IDC blijkt dat Huawei in het tweede kwartaal van dit jaar de grootste speler op de Chinese markt voor opvouwbare smartphones was. Met een marktaandeel van 42 procent overtrof het bedrijf zijn concurrenten. Dit succes komt ondanks de voortdurende Amerikaanse sancties, wat aantoont dat Huawei nog steeds een grote concurrent is, vooral op de Chinese markt.

De indrukwekkende verkoopcijfers van Huawei tonen aan dat het merk, ondanks beperkingen, veerkrachtig blijft. Met de Mate XT brengt het bedrijf een vernieuwend ontwerp naar voren dat opvalt in een drukke smartphone-markt.

Meer
Lees meer...