Left Right
scrollTop top

Druk op de treinen naar de kust tijdens eerste lenteweekend


NMBS
© Isopix

Omdat er dit weekend mooi weer voorspeld is, is het druk op de treinen richting de kust. De NMBS heeft daarom enkele maatregelen genomen om de uittocht naar de kust toch veilig te laten verlopen.

Het is vandaag stralend weer, waardoor heel wat mensen een dagje of een weekendje naar de kust trekken. Daardoor is het opvallend druk in de stations en op de treinen richting de kuststeden. De NMBS heeft daarom al enkele maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt.

Telling

Om ervoor te zorgen dat alles op een veilige manier gebeurt, heeft de NMBS enkele maatregelen genomen. Ze brengen de reizigers daarvan op de hoogte via de website. “Door een uitzonderlijke drukte in de treinen richting de kust, is er momenteel een telling aan de gang”, staat er te lezen. Daarbij wordt er dus buiten de perrons bijgehouden hoeveel mensen er op de perrons staan om zo drukte te vermijden en te garanderen dat wachten op het perron met voldoende afstand mogelijk is.

“Wij verzoeken jullie om terwijl geduldig te wachten in het station en hierbij steeds voldoende afstand te bewaren van anderen en de instructies van het personeel op te volgen.”

Omdat de drukte door het mooie weer verwacht werd, heeft de NMBS ook enkele extra treinen ter beschikking voor wanneer de drukte op de treinen zelf te groot wordt. Voorlopig hebben ze deze nog niet moeten inzetten. Het zijn overigens de laatste dagen waarop je de gratis railpass kan gebruiken. De laatste twee ritten van die railpass zijn geldig tot eind februari.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.677.742
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141