We hadden het nooit verwacht van het vertrouwde ‘Thuis’-personage Eddy, maar hij laat wel degelijk zijn iconische nektattoo verwijderen. In de aflevering van donderdagavond konden we zien dat hij met zijn laserbehandeling begonnen was. Het goede nieuws? Met een handige tool op de website van Eén kan jij hem op je nek zetten.
Dat Eddy, nadat zijn eeuwige liefde Nancy trouwde met Dieter, zijn hart verloor aan Angèle, zus van Simonneke, konden we in geuren en kleuren volgen in de populaire soap Thuis. Maar de liefde mocht niet duren en na een hevige ruzie vertrok Angèle met de noorderzon naar Amerika. Eddy besloot uit de naam van de liefde en om zich te bewijzen zijn iconische nektatoeage te laten weghalen door een laserbehandeling. Maar niet getreurd, Thuisfans, met een handige tool op de website van Eén kan je een foto van jezelf uploaden en bewonderen hoe je er met de tattoo uit zou zien. Zo weet je natuurlijk ineens of je al dan niet een afspraak bij de tattoozaak moet maken.Nog één laatste keer die tatoeage
Iedereen verklaarde hem dan wel voor gek, Eddy bleef koppig zijn plan uitvoeren. Zijn tattoo zal dus voor altijd verdwijnen en de tatoeage werd dan ook voor de allerlaatste keer bij acteur Daan Hugaert geplaatst. Of hij daarmee de liefde van zijn Angèle terugwint, zullen we moeten afwachten.
Hoe werkt een laserbehandeling?
Voor de lasermethode er was, werden tattoos weggesneden of weggeschoren. Dit was bijzonder pijnlijk en liet zijn sporen na in de vorm van littekens. Bij een laserbehandeling wordt de opperhuid op de plaats van de tattoo bestraald met een laser. Zo wordt de inkt in de diepere huidlaag vernietigt. De inktkorrels worden uiteindelijk door onze ‘opruimcellen’ afgeleid naar de lymfeklieren. De inkt verdwijnt dan volledig uit ons lichaam. De laser moet altijd op de tegengestelde golflengte staan dan de tatoeage. Dit wil zeggen dat bijvoorbeeld rood bestraald moet worden met groen. Zwart is dan weer de gemakkelijkste om te verwijderen. Ze absorbeert alle kleuren licht, en dus ook alle mogelijke lasergolflengtes. Een laserbehandeling gebeurt niet van de ene dag op de andere, de huid moet immers na elk proces vier tot zes weken rusten. Het prijskaartje? Zo’n 200.000 euro en neen, het wordt niet terugbetaald.
Van welke tattoos hebben wet het meeste spijt?
“Namen moeten het zonder twijfel het vaakst ontgelden. Ook van sommige jeugdzondes krijgen mensen spijt”, aldus dermatoloog Thomas Maselis. “Het gaat dan om absurde tekeningen zonder veel betekenis, die in een zatte bui zijn gezet. Ook tattoo’s die ooit een modetrend waren, zoals tribals als die van Eddy, worden geregeld verwijderd, al kiezen mensen er ook vaak voor om het verouderde ontwerp te laten overschrijven door een andere tattoo.” Dus jeugd, don’t do alcohol/drugs!