Eerste trailer van ‘Kursk’, de duikbootfilm met Matthias Schoenaerts, nu te bekijken

Eerste trailer van ‘Kursk’, de duikbootfilm met Matthias Schoenaerts, nu te bekijken

‘Kursk’, de historische actiefilm van de Deense regisseur Thomas Vinterberg met Matthias Schoenaerts in één van de hoofdrollen, beleefde vorige week zijn wereldpremière op het filmfestival van Toronto. Wij moeten nog even wachten tot 7 november voor we de film kunnen bekijken, maar een eerste trailer kan ons in tussentijd wel warm maken.

Kursk gaat over de ramp met de gelijknamige Russische onderzeeër in 2000. De groots opgezette onderwaterscènes voor de film werden in de AED Studios in Lint gedraaid. De soundtrack werd bij elkaar geschreven door de bekende filmcomponist Alexandre Desplat.

De trailer van Kursk:

Kursk werd geregisseerd door de Deense filmmaker Thomas Vinterberg. Vinterberg werd zelf nog nooit voor een Oscar genomineerd, maar zijn film Jagten werd ooit al wel genomineerd in de categorie Beste Buitenlandse Film. Matthias Schoenaerts werkte ook al met Vinterberg samen voor Far From The Madding Crowd, de ietwat onderschatte film waar de Belgische acteur ook al in meespeelde.

Naast Schoenaerts, die de kapitein-luitenant van de onderzeeër speelt, zijn ook onder andere Léa Seydoux en Colin Firth in de film te zien.

Kursk speelt bij ons in de zalen vanaf 7 november.

Gesponsorde artikelen