“Eet geen waspods”: Amerikaanse overheid moet ingrijpen na levensgevaarlijke meme

“Eet geen waspods”:  Amerikaanse overheid moet ingrijpen na levensgevaarlijke meme

In de Verenigde Staten is de meme ontstaan om Tide Pods te eten. Dat zijn waspods, zoals wij die hier hebben van Ariel of Dash. De meme heeft nu zulke proporties aangenomen dat de overheid moet ingrijpen om mensen te waarschuwen dat Tide Pods giftig zijn en dus niet dienen om op te eten. 

Wat begon als een grap groeide in de Verenigde Staten uit tot een levensgevaarlijke meme. Verschillende jongeren filmden zichzelf terwijl ze de waspods van het merk Tide opaten. Zowel het merk als de overheid hebben ondertussen moeten ingrijpen om duidelijk te maken dat wasmiddel niet dient om opgegeten te worden.

Het ontstaan van de meme

De Tide Pod-meme zag het levenslicht in 2015. Toen postte de satirische website The Onion een artikel getiteld ‘God sta me bij, ik ga zo’n gekleurde waspod eten‘. Het ging toen duidelijk om een parodie aangezien het stuk zogezegd geschreven was door een kind dat de drang voelde om z’n tanden te zetten in zo’n kleurrijke waspod.

Maar het bleef niet bij dat ene artikel. In maart 2017 verscheen een video van College Humor, een andere humoristische website. In de video zien we een man die doodgraag een Tide Pod wil eten. Hij kan de verleiding lang weerstaan, maar propt zich uiteindelijk toch vol met de waspods. Op het volgende beeld zien we hem meegenomen worden met de ambulance. Een duidelijke boodschap dus.

Toch moest College Humor in de caption van hun video toch een boodschap toevoegen nu de meme een nieuwe adem heeft gevonden. “Omdat er tegenwoordig nieuwsberichten verschijnen over idiote tieners die waspods eten, willen we duidelijk maken dat onze positie die is van de titel van deze video: EET GEEN WASPODS, idioot. Zelfs geen klein hapje om je domme vrienden of het internet te imponeren. Je zal jezelf vergiftigen en sterven.”

Tide Pod-pizza

Duidelijke taal van College Humor. Maar blijkbaar niet duidelijk genoeg voor de “idiote tieners” die toch maar al te graag hun tanden zetten in de gekleurde waspods.

Het begon met mopjes over de “verboden vrucht” waarbij grapjassen de Tide Pods appetijtelijk probeerden voor te stellen door ze op pizza te leggen of ze te presenteren als sushi. Nog steeds onschuldig allemaal.

Maar dat is buiten de eerder vermelde ‘idioten’ gerekend. Die gingen toch een stapje verder …

Tide Pods eten

Op Youtube en Twitter circuleren momenteel tientallen filmpjes van tieners die daadwerkelijk Tide Pods eten.

Even ter herinnering, dat zijn waspods, gevuld met wasmiddel dus. Waardoor ze niet alleen onsmakelijk zijn, maar ook giftig.

Dat gezegd zijnde, tientallen tieners namen naar aanleiding van de meme toch een hapje van de overheerlijk ogende – kuch – waspods. En zelfs al zie je in elk filmpje de Tide Pod uitgespuugd worden, steeds meer tieners blijven dergelijke filmpjes maken. En dus moest er ingegrepen worden van bovenaf.

“Eet geen waspods”

De meme heeft ondertussen dus dergelijke proporties aangenomen dat zelfs de Amerikaanse overheid moet ingrijpen.

Op Twitter postte De US Consumer Product Safety Commision, de Amerikaanse overheidscommissie die zich bezig houdt met de veiligheid van consumenten een duidelijke boodschap.

“Eet aub geen waspods.” Bij de boodschap tweetten ze ook nog een foto met daarop de tekst: “Een waarheid die je altijd al kende, een zaak waarin je kan geloven. Mensen tegen het eten van waspods.” Ze voegen er tot slot deze niet verkeerd te verstane boodschap aan toe: “Een meme moet geen familiedrama worden. Eet geen vergif.”

Ook Tide, het merk dat de veelbesproken waspods op de markt brengt maakte een filmpje met een bekende rugbyspeler om duidelijk te maken dat hun waspods dienen om te wassen en dus niet om te eten.

Hopelijk is dat voldoende om de tieners te weerhouden om waspods te eten.

Bekijk hier het filmpje van Tide:

Geen idee of het nodig is, maar eet geen waspods.

Gesponsorde artikelen