Facebook, Instagram en WhatsApp enkele uren ‘down’: derde panne van 2019

Facebook, Instagram en WhatsApp enkele uren ‘down’: derde panne van 2019

Facebook, Instagram en WhatsApp kampten wereldwijd met storingen. Facebook en Instagram waren een tijdlang niet beschikbaar. De news feeds wilden niet laden en het domein Facebook.com was langer dan twee uur niet beschikbaar. Dit was al de derde storing van 2019 bij het bedrijf van Mark Zuckerberg.

Het was ook een tijd niet mogelijk om berichten op WhatsApp te verkrijgen en te verzenden. Op Twitter regende het dan ook klachten van Facebookgebruikers. Ook Messenger stond meer dan twee uur op non-actief. Volgens de techwebsite Down Detector werden Oost-Europa en Azië het zwaarst getroffen.

Facebook verontschuldigt zich voor de storingen en wijdt het aan “werken aan de serverconfiguratie”.

(Facebook Messenger komt misschien terug naar de ‘gewone’ Facebook app.)

Derde storing van 2019

Eind januari was de Instagram app een hele tijd niet actief en was het niet mogelijk om via WhatsApp berichten te ontvangen en te verzenden.

Vorige maand was er sprake van een nog grotere panne bij Facebook. Sommigen konden meer dan twaalf uur geen toegang krijgen tot de sociale netwerksite.

(Facebook wemelt van de antivaccinatie-propaganda, maar Zuckerberg blijft bij de pakken zitten.)

Meer imagoschade

Deze pannes komen erg ongelegen voor Facebook. Het bedrijf van Mark Zuckerberg ligt al een hele tijd onder vuur omdat op hun platformen haatspraak, fake news en andere vormen van valse informatie verspreid worden.

Bovendien raakte bekend dat de private informatie van gebruikers door Facebook doorgespeeld werd aan derden zonder toestemming. Zuckerberg moest het gaan uitleggen in het Europees Parlement en het Amerikaanse Congres.

(Zuckerberg wil plots “meer regels en meer overheid” voor Facebook, maar liefde tussen hem en EU is er zeker niet.)

Gesponsorde artikelen