In het kort
- De filmindustrie, en filmdirecteuren, staan voor grote uitdagingen als het gaat om het bereiken en betrekken van doelgroepen via marketingcampagnes.
- Studio’s moeten hun strategieën aanpassen om in te spelen op een veranderend publiek, terwijl ze tegelijkertijd de stijgende kosten het hoofd bieden.
- Een evenwichtige aanpak is nodig om zowel de tijd en voorkeuren van het publiek te respecteren als het financiële belang van reclame-inkomsten te waarborgen.
De filmindustrie worstelt met een dringend probleem, meldt Deadline. Namelijk de stijgende kosten voor het maken van films en marketing in een wereld waarin het publiek verspreid is over talloze platforms. Jeff Goldstein, president van Global Distribution bij Warner Bros, benadrukte deze uitdaging op CinemaCon en wees op de dringende noodzaak voor studio’s om een duurzaam model te vinden.
Goldstein wees erop dat de technologie weliswaar onmiddellijke wereldwijde feedback op films mogelijk maakt, maar dat het steeds moeilijker en duurder is geworden om doelgroepen te bereiken en te betrekken. Hij benadrukte de verantwoordelijkheid van de industrie om “het schip recht te trekken” en winstgevendheid te garanderen, gezien de veranderende kijkgewoonten en de opkomst van streaminggiganten met verschillende financieringsmodellen.
De uitdagingen van moderne filmmarketing
De paneldiscussie, waaraan ook leidinggevenden van Paramount Pictures, Cinepolis en Vue deelnamen, ging dieper in op de complexiteit van moderne filmmarketing. Goldstein gaf eerlijk toe dat, ondanks aanzienlijke investeringen, de effectiviteit van marketingcampagnes vaak afneemt. Hij betreurde de vluchtige aandachtsspanne van het publiek, dat snel een mening vormt op basis van direct verspreide informatie.
Mark Viane, voorzitter van Internationale Distributie bij Paramount Pictures, deelde Goldsteins zorgen over marktfragmentatie en de moeilijkheid om gerichte boodschappen te creëren die aanslaan bij verschillende demografische groepen. Hij benadrukte de noodzaak voor studio’s om hun strategieën voortdurend aan te passen om contact te maken met een veranderend publiek, terwijl ze tegelijkertijd de stijgende kosten om dat publiek te bereiken het hoofd bieden.
Bioscoopervaring
Het gesprek ging ook over het belang van het verbeteren van de bioscoopervaring. Viane zette vraagtekens bij de lange voorprogramma’s, omdat deze bioscoopbezoekers zouden kunnen afschrikken die gewend zijn aan reclamevrije kijkervaringen thuis. Hij pleitte voor een evenwichtigere aanpak die zowel de tijd en voorkeuren van het publiek respecteert als het financiële belang van reclame-inkomsten erkent.