Finaleplaats voor Blanche en haar City Lights na tweede thriller op twee jaar tijd

Finaleplaats voor Blanche en haar City Lights na tweede thriller op twee jaar tijd

Fragiel en toch indrukwekkend, zo kunnen we de performance van onze Belgische inzending, Blanche, vanavond wel samenvatten. Was het niet altijd even stemvast, het was dan wel genoeg om Europa te overtuigen om de 17-jarige Waalse naar de finale te sturen. België werd, net als vorig jaar, als tiende afgeroepen, een zenuwslopende afvalrace. Zaterdag kennen we de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2017, dan bibberen we weer mee!

Volgende zaterdag staat Blanche op het podium van de finale van het Eurovisiesongfestival in Kiev. ‘City Lights’ was goed genoeg om bij de beste tien van de avond te horen en dus mag het nog eens op zaterdag. Na een kwakkelende voorbereidingsweek en een kledingwissel mag de 17-jarige dus de Belgische kleuren nog eens gaan verdedigen.

’t Was een extreem nerveuze Blanche die helemaal alleen (en dus in het veelbesproken zwart) op het podium in Kiev stond. Niet altijd even zuiver, maar wel onthaald op een warm applaus en een refrein dat in je hoofd blijft plakken, dat werd beloond. De sobere act bleek helemaal geen probleem, ook onder andere Portugal zette één iemand op het (hele kleine) podium, en die mag ook mee.

Op naar zaterdag dus, intussen kan Blanche de batterijen nog eens helemaal opladen.

Mogen ook mee naar de finale:

– Moldavië

– Azerbeidzjan

– Griekenland

– Zweden

– Portugal

– Polen

– Armenië

– Australië

– Cyprus

– Belgium

All alone in the danger zone … ’t blijft een oorwurm. Luister nog even mee!

Gesponsorde artikelen