Fotografen verklappen dé signalen die erop wijzen dat je huwelijk gedoemd is om te mislukken

Fotografen verklappen dé signalen die erop wijzen dat je huwelijk gedoemd is om te mislukken

Huwelijksfotografen zeggen dat ze aan een aantal signalen kunnen zien of het koppel bij elkaar gaat blijven of niet. Hoewel een huwelijk iets prachtig is, scheiden helaas net iets minder dan de helft van de Belgische koppels. De fotografen spreken vooral over wederzijds respect en hoe de bruid en bruidegom omgaan met stressvolle situaties. 

Sommige fotografen geloven dat ze een “zesde zintuig” hebben ontwikkeld om te bepalen welke echtparen in de komende jaren een echtscheiding zullen aanvragen en welke niet. Wanneer koppels voor hun familie en vrienden rechtstaan en ‘ja’ tegen elkaar zeggen, geloven ze voor eeuwig en altijd bij hun echtgenoot te blijven. Helaas is dit niet bij iedereen het geval, 42 procent van alle huwelijken in België monden uit in een scheiding. Op Reddit is er een heel topic aan geweid. Trouwfotografen verklappen je alle signalen die zij zien, waarop het huwelijk zou kunnen mislopen. En meestal hebben ze hierin gelijk.

Hoe reageren de koppels wanneer er dingen misgaan tijdens de trouw?

Een huwelijk kan veel stress met zich meebrengen, maar volgens de fotografen kan je zien of de koppels bij elkaar blijven aan de hand van hoe ze omgaan met als er dingen tijdens het huwelijk mislopen.

Een trouwfotograaf schrijft op Reddit: “ik denk dat je kan zien of ze voor altijd bij elkaar blijven, op basis van hoe ze omgaan met alle kleine (en soms zelfs grote) problemen die een trouwdag kan veroorzaken.
Er is een verhaal van een koppel dat ik graag vertel: ze zijn niet je typische bruid en bruidegom, hun bruiloft was namelijk in een boomhut. Al het eten was veganistisch en al hun vrienden hadden hun hond mee. Alles was perfect, behalve dat de speciale jurk die de bruid had laten maken en had geschilderd niet op tijd voor de ceremonie arriveerde en ze was helemaal aan het stressen.”

De fotograaf vertelt verder: “ze zat nog in haar trainingsbroek en een Mickey Mouse-t-shirt en haar aanstaande man trok zijn kostuum uit, deed een groot wit t-shirt aan, stond daar in zijn boxershort en zei gewoon: ‘kom, we moeten gaan’ (omdat de priester al over een uur weg moest) en zij lachte gewoon en ging ermee akkoord.” De fotograaf zegt: “ik was in shock, maar behalve dat het vreemd was om harige mannenbenen op de trouwfoto’s te hebben, was het maken van de foto’s echt leuk en waren ze helemaal ontspannen. Ik ben er vrij zeker van dat ze het goed zullen doen.”

Een andere trouwfotograaf op Reddit vertelt een negatiever verhaal: “Na de ceremonie kreeg de bruid (die epilepsie had) een aanval en haar familie nam haar mee naar een zijkamer weg van alle gasten om voor haar te zorgen totdat ze hersteld was. De bruidegom nam niet de moeite om voor zijn vrouw te zorgen, hij was te druk bezig met dronken worden en feesten met al zijn maten. Zelfs nadat de bruid voldoende hersteld was om terug te keren naar het feest, bleef hij niet bij haar of troostte haar niet en ze zat daar de halve nacht in tranen.” Verrast was de fotograaf niet met de uitkomst: “Het duurde een paar jaar voordat ze scheidden vanwege zijn egoïsme en alcoholprobleem.”

Op zo’n moment kan je er beter de brui aangeven en jezelf bezatten:

Flirtgedrag

Dit is zeker een hint dat het huwelijk slecht zal aflopen: flirtgedrag van de bruidegom. Een huwelijksfotgrafe vertelt: “De bruidegom knipoogde naar zowel mijn assistente als ik tijdens de ceremonie. En het was niet een vriendelijke knipoog, of er zit-iets-in-mijn-oog-knipoog, maar een echte langdurige flirterige knipoog. Het was zeer bizar.” De fotografe voegde er nog aan toe: “Ik weet niet of ze nog samen zijn, maar het zou me verbazen als ze dat wel nog waren.”

Het snijden van de cake

Waarschijnlijk is dit enkel toeval, maar een fotograaf is van mening dat koppels moeten voorkomen dat ze cake in het gezicht van hun nieuwe echtgenoot of echtgenote smeren. Hij schreef op Reddit: “Ik zweer dat alle gescheiden koppels cake in hun geliefde’s gezicht hebben gesmeerd. Meestal zie je de bruidegom cake in het gezicht smeren van de bruid terwijl ze dit helemaal niet wilt en met een gekwetst gezicht rondloopt.” Hij gaat verder: “Het gaat om een wederzijds respect naar elkaar toe, de beste koppels zijn degene die helemaal op elkaar afgestemd zijn en de cake op dezelfde manier snijden.”

getty images

Hoe de koppels elkaar behandelen op de trouw

Een fotografenkoppel vertelt: Je kan zien of ze bij elkaar blijven aan de hand van hoe ze elkaar behandelen op de huwelijksdag. Als ze respectvol tegenover elkaar en tegenover mij zijn op een zo stressvolle dag, dan denk ik dat dat een goede indicator is om te kunnen omgaan met andere problemen die zich tijdens een huwelijk kunnen voordoen.”

Het koppel schrijft verder: “Het enige paar dat we hopen nooit meer terug te zien, is een koppel dat we een aantal jaren geleden fotografeerden. Ze maakten de hele tijd ruzie en ze keken elkaar nauwelijks aan. Het was zelfs zo erg dat we een paar keer een lach op de foto van de bruidegom hebben gefotoshopt, zodat hij er tenminste gelukkig uitzag tijdens de ceremonie.

Niet alles is dus altijd wat het lijkt:

Als een van hen te stil is

Een ex-trouwfotograaf schrijft: “een typisch signaal is als de bruid of bruidegom super stil is. Ik bedoel daarmee volledig stil en alleen maar wat rond zitten te kijken. Ik moest eens een huwelijk fotograferen en de bruidegom had misschien amper tien woorden gezegd, de hele ceremonie lang. De bruid en haar moeder waren de hele tijd extreem luid en opgewonden. De bruid vond dat alles ‘perfect’ moest zijn. Ik liet het fotoalbum twee weken later bij hen achter en hij was nog steeds stil. Zij klaagde echter over alle foto’s omdat de bruidegom niet ‘genoeg lachte’. Ze wilde zelfs korting omdat ik hem er niet blij genoeg kon laten uitzien.”

“Ze zijn ongeveer een jaar later gescheiden. Dat weet ik omdat ik zijn verlovingsfoto’s vier jaar na zijn eerste huwelijk met zijn nieuwe verloofde heb gemaakt. Op zijn verlovingsfoto’s was hij veel gelukkiger. ”

De fotografen halen verschillende voorbeelden aan die soms wel heel extreem zijn. Maar trek het je niet te veel aan, als je partner een stukje cake in je gezicht smeert, wil dat niet direct zeggen dat je gaat scheiden. Het belangrijkste is dat je van je dag geniet. Maar sommige hints zijn natuurlijk het duidelijkste van allemaal, als je bijvoorbeeld de verkeerde naam zegt tijdens de huwelijksceremonie, zoals bij Ross uit Friends het geval was. Dat zou wel een reden kunnen zijn om snel de scheidingspapieren aan te vragen.

Kijk zelf maar naar hoe Ross zijn trouw met Emily gedoemd is om te mislukken:

Gesponsorde artikelen