‘Friends’ krijgt een eigen musical: ‘Friendsical’

‘Friends’ krijgt een eigen musical: ‘Friendsical’

‘Friends’ krijgt dan misschien geen reünie, de reeks krijgt wel een eigen musical. De gezongen versie van de sitcom zal deze zomer en in het najaar toeren door het Verenigd Koninkrijk en wij kijken toch vooral uit naar de verschillende liedjes in ‘Friendsical’.

Heb je al heel je leven Smelly Cat in een broadway-jasje willen horen? Of ‘The Routine‘ gedanst zien worden door een volledig ballet? Dan is dit misschien je moment. Want er komt een heuse Friends-musical.

Friendsical

De Friends-musical luistert naar de zéér originele (ahum) naam Friendsical. En zal toeren in het Verenigd Koninkrijk. De musical zal in première gaan op 15 juli 2019 in Cheltenham in de buurt van Glouchester en zal daarna doorreizen langs verschillende andere grote steden in Groot-Brittannië, waarbij het ook halt zal houden op het Friends-festival in Edinburgh.

De musical zal in grote lijnen het verhaal van de reeks volgen, want de omschrijving luidt als volgt: “Wanneer Ross’ vrouw hem verlaat voor een andere vrouw, vreest hij dat hij nooit meer liefde zal vinden. Maar dan keert Rachel terug in zijn leven … Zal hij eindigen met zijn ware liefde?”. Trouwe fans van Friends weten natuurlijk al hoe dit verhaal eindigt, maar met de toevoeging van enkele nieuwe nummers zal het waarschijnlijk wel extra leuk zijn.

Friendsical

Smelly Cat

Zo zouden er in de musical alvast nummers opduiken met de titels He’s Her Lobster, You’re Over Me? When Were You Under Me? en Richard’s Moustache (nu al onze favoriet). En uiteraard zullen de wereldhits Smelly Cat en The Cow in the Meadow van Phoebe ook niet ontbreken.

De musical werd geschreven door Miranda Larson die al heel wat ervaring heeft met TV en theater en zelf ook een enorme fan is van de reeks. In 2004 schreef ze al eens The Box Upstairs, een toneelstuk geïnspireerd door Friends. En nu volgt dus de volledige Friends-musical.

Tickets voor de Friends-musical, Friendsical, zijn te koop op deze website.

Gesponsorde artikelen