“Ik ben geblockt”: Vete tussen Simone Biles en voormalige teamgenote gaat verder

Het Amerikaansen vrouwenteam mocht eerder deze week de gouden medaille in ontvangst nemen na de allroundfinale in de gymnastiek. Na afloop deelde Simone Biles een opvallende caption op Instagram. Met de boodschap “Gebrek aan talent, lui, olympisch kampioen” verwees ze naar uitspraken van collega-gymnaste MyKayla Skinner. En die laatste heeft nu ook op de caption van Biles gereageerd.

Simone Biles won enkele dagen geleden samen met Suni Lee, Jordan Chiles, Jade Carey en Hezly Rivera een gouden medaille in de allround teamfinale gymnastiek. Het team maakte zo duidelijk dat ze er opnieuw staan, nadat Biles bij de spelen in Tokyo in 2021 forfait moest geven. Maar niet iedereen stond achter het team. Zo haalde MyKayla Skinner vorige maand nog uit naar het team, waardoor Biles nu een speciale boodschap had voor haar.

“Gebrek aan talent, lui, olympisch kampioen”

Na afloop van de allround teamfinale deelde Simone Biles een foto van het team met hun gouden medailles op Instagram. Daarbij deelde ze de opvallende caption: “Lack of talent, lazy, olympic champions” ofwel “Gebrek aan talent, lui, olympisch kampioen”. Dit was een verwijzing naar de uitspraken van MyKayla Skinner, de Amerikaanse gymnaste die Simone Biles verving nadat ze bij de Spelen in Tokyo forfait moest geven.

In een recente video vertelde Skinner dat ze vond dat het team – bestaande uit Simone Biles, Suni Lee, Jordan Chiles, Jade Carey en Hezly Rivera – niet de juiste ingesteldheid had. “Naast Simone, heb ik het gevoel dat het talent en de diepte van het team niet meer zijn wat ze geweest zijn. De meisjes hebben niet de juiste ingesteldheid.” Vervolgens haalde ze ook uit naar SafeSport, een non-profitorganisatie die zich inzet om seksueel wangedrag tegenover minderjarigen en atleten in olympische sporten probeert tegen te gaan. “Coaches kunnen atleten niet meer aanraken en ze moeten heel voorzichtig zijn met wat ze zeggen. Op sommige vlakken is dat heel goed, maar tegelijkertijd heb je in gymnastiek een beetje agressie en intensiteit nodig.”

Kort na deze uitspraken, liet Simone Biles al weten dat “niet iedereen een microfoon en een platform zou mogen krijgen”. Skinner verontschuldigde zich al voor haar uitspraken, maar Biles was deze duidelijk nog niet vergeten, waardoor ze ernaar verwees in de caption van haar overwinningspost.

Geblockt

Gisteren deelde Simone Biles dan een post op X, waarin ze zei: “Oeps, ik ben geblockt”. De post van Simone Biles werd ondertussen al meer dan een half miljoen keer geliked. In de reacties spreekt iedereen zijn, haar of hun steun uit voor Biles en de rest van het team.

En voor wie nog twijfelde of het hier om MyKayla Skinner ging, zorgde Biles’ teamgenote Jordan Chiles ervoor dat er geen twijfel mogelijk is. Zij deelde namelijk een foto op haar Instagram Story waarop te zien is dat Simone Biles geen toegang krijgt tot het account van MyKayla Skinner op Instagram.

Bekijk hier de tweet van Simone Biles:

Bekijk hier de Instagram Story van Jordan Chiles:

Simone geblockt
Instagram
Meer
Lees meer...