Georges-Louis Bouchez (MR) sluit samenwerking met PS niet uit in Bergen

MR-voorzitter en lijsttrekker Georges-Louis Bouchez laat de deur open voor een mogelijke samenwerking met de PS in Bergen, mocht zijn partij de gemeenteraadsverkiezingen winnen. Deze opvallende uitspraak deed hij tijdens een interview op RTBF.

Tijdens het radioprogramma Matin Première stelde Georges-Louis Bouchez dat hij openstaat voor een coalitie met de PS. “Ik heb geen exclusieven ten opzichte van een democratische partij, dus ik kan heel goed een coalitie maken met PS”, zei Bouchez. Toch gaf hij meteen aan dat zo’n samenwerking niet zonder slag of stoot zou verlopen. “Mijn doel is om de manier waarop er in Bergen beleid wordt gevoerd, te veranderen. Er zullen grote hervormingen in het bestuur van de stad moeten gebeuren.”

Verrassende uitspraken

De uitspraken van Bouchez zijn opmerkelijk omdat hij in het verleden regelmatig fel uithaalde naar de PS, vooral met betrekking tot hun bestuurscapaciteiten in Bergen. Hij noemde de partij “onbekwaam” en stelde dat ze “geen toekomstvisie” hadden voor de stad.

Een recent conflict tussen de MR en de PS draaide rond Julie Taton (MR), die geen domicilie toegewezen kreeg in Bergen. Daardoor kan ze niet op Bouchez’ Mons en Mieux-lijst staan. Bouchez gaf de PS de schuld van deze beslissing. Dat leidde tot scherpe reacties van PS-voorzitter Paul Magnette, die de opmerkingen van Bouchez “laster” noemde.

Focus op het burgemeesterschap

Ondanks deze spanningen blijft Bouchez vastberaden in zijn ambitie om burgemeester van Bergen te worden. Hij verklaarde zelfs bereid te zijn om al zijn huidige bestuursfuncties, inclusief het voorzitterschap van de MR, op te geven voor de burgemeesterssjerp.

Op dit moment wordt Bergen bestuurd door een coalitie van PS en Ecolo. Bouchez wil daar met zijn partij verandering in brengen.

Meer
Lees meer...