Gerucht: Apple komt later dit jaar met twee nieuwe versies van goedkopere AirPods

Apple zou in september twee nieuwe modellen van de AirPods lanceren. Volgens geruchten gaat het om goedkopere versies, al is de exacte verkoopprijs nog niet bekend.

Mark Gurman, een betrouwbare bron en Apple-expert bij Bloomberg, bevestigt dat Apple dit jaar nog twee nieuwe versies van de AirPods zal uitbrengen. Deze aankondiging wordt verwacht tijdens het jaarlijkse Apple Event in september, waar ook de nieuwe iPhone 16-serie gepresenteerd zal worden.

Twee modellen

De nieuwe AirPods zullen naar verluidt de huidige modellen van de tweede en derde generatie vervangen. Deze modellen, die respectievelijk in 2019 en 2021 werden gelanceerd, zijn nog steeds verkrijgbaar, maar zullen waarschijnlijk worden uitgefaseerd zodra de nieuwe versies op de markt komen.

Het goedkoopste model van de nieuwe AirPods-reeks zal geen extra functies bevatten. Het iets duurdere model zal echter beschikken over actieve ruisonderdrukking en een “Find My”-functie in de oplaadcase, waarmee gebruikers hun case eenvoudig kunnen terugvinden via een app op hun smartphone. Beide modellen lijken ook een betere batterijduur te krijgen dan hun voorgangers.

Qua design zouden de nieuwe modellen identiek zijn aan elkaar en sterk lijken op de bestaande AirPods. De namen van deze nieuwe toestellen zijn vooralsnog onbekend.

Toekomstplannen

Voor degenen die hopen op een opvolger van de AirPods Pro 2, is er minder goed nieuws. Deze nieuwe versie wordt ten vroegste in 2025 verwacht. Ook de tweede generatie van de AirPods Max laat nog minstens tot volgend jaar op zich wachten.

Meer
Lees meer...