Griekse voetballer George Baldock (31) onverwachts overleden; nationale ploeg eert hem tijdens interland

In Griekenland is eerder deze week onverwacht international George Baldock overleden. De 31-jarige voetballer van Panathinaikos verdronk in zijn zwembad. De precieze omstandigheden van het overlijden worden nog onderzocht. Eén dag later stuntte de Griekse nationale ploeg door met 1-2 te gaan winnen in Engeland tijdens een zeer emotionele wedstrijd.

De Griekse voetballer George Baldock is woensdag dood teruggevonden in het zwembad van zijn appartement in Glyfada, ten zuiden van Athene. Omdat zijn vrouw, die in Engeland woont, hem al enkele uren niet had kunnen bereiken, nam ze contact op met zijn huiseigenaar. Die is vervolgens naar zijn appartement van Baldock gaan kijken en vond daar zijn levenloos lichaam in het zwembad.

Volgens de eerste bevindingen zou hij verdronken zijn en is er vermoedelijk geen kwaad opzet in het spel. Er zijn geen verwondingen gevonden op zijn lichaam. Hij zou al zo’n vijf uur dood hebben gelegen in zijn zwembad op het moment dat hij werd gevonden. Dat melden de familie van de overleden voetballer en forensische onderzoekers in verschillende statements.

Griekse nationale ploeg

George Baldock is in Buckingham in het Verenigd Koninkrijk geboren, maar had Griekse roots langs zijn vaders kant. Zo kwam hij sinds 2022 ook uit voor de Griekse nationale ploeg. Afgelopen zomer verhuisde hij ook naar Griekenland na een transfer naar topclub Panathinaikos. Die hadden hem transfervrij weggeplukt bij Sheffield United, waar hij zeven seizoenen speelde.

Eén dag na het overlijden van George Baldock moest de Griekse nationale ploeg in het kader van de Nations League tegen Engeland spelen in Wembley. De Griekse voetbalbond had gevraagd aan de UEFA om die wedstrijd uit te stellen, maar kreeg geen gehoor. De wedstrijd begon wel met een minuut stilte.

Griekenland kwam vlak na rust op voorsprong, maar zag Engeland in 87ste minuut langszij komen. In de 94ste minuut scoorde Griekenland toch nog de beslissende 1-2. Zo behaalde het land zijn eerste zege ooit tegen Engeland. De spelers vierden de winning goal met een shirt van Baldock.

Meer
Lees meer...