‘Harry Potter GO’: de nieuwe smartphonegame van Niantic ‘Wizards Unite’, lost eerste trailer

‘Harry Potter GO’: de nieuwe smartphonegame van Niantic ‘Wizards Unite’, lost eerste trailer

Een smartphonegame gebaseerd op Harry Potter, maar dan in de lijn van ‘Pokémon GO’: het was de natte droom van veel dreuzels en nu wordt hij werkelijkheid. Niantic lanceert in 2019 namelijk ‘Wizards Unite’: een smartphonegame waarbij Harry Potter-fans de magie in de echte wereld kunnen zoeken.

Hét grote drama van Harry Potter-fan zijn is dat je natuurlijk nooit je Zweinsteinbrief hebt gekregen en nooit de magie die J.K. Rowling creërde mag meemaken. Maar nu is er geweldig nieuws: de Harry Potter-smartphonegame waar al even geruchten over rondgaan, heeft een eerste trailer! Het gaat niet om ‘Harry Potter: Hogwarts Mysteries, maar om een spel dat lijkt op ‘Pokémon GO’. (Ook het Vaticaan heeft een ‘Pokémon GO’-variant, trouwens.)

Harry Potter GO

Als we op de trailer kunnen afgaan, de eerste info die we krijgen sinds de bevestiging vorig jaar, zal je in Wizards Unite een tovenaar zijn die het Ministry for Magic moet helpen met illegale stukken magie, die zich in de dreuzelwereld bevinden, te traceren en te verzamelen. Als er te veel magie op straat te zien is, zouden de dreuzels namelijk het bestaan van de tovenaars op het spoor kunnen komen en da’s natuurlijk een slecht idee.

Uiteraard wil dat zeggen dat je door de straten van je eigen stad of dorp kan rondlopen en daar allerlei soorten magie zal moeten verzamelen of demonstreren. Doet dat een belletje rinkelen? Ja: de maker van Pokémon GO zit namelijk achter de ontwikkeling van dit spel. Wellicht zal je dus op de plekken waar er Pokéstops en Gyms zijn, binnenkort gouden snaaien en Daily Prophets vinden.

Wizards Unite

De trailer laat verder niet veel los buiten dat we Wizards Unite, zo gaat het spel heten, volgend jaar mogen verwachten: of dat nu onder de kerstboom of met de Paashaas is, zal ons eigenlijk worst wezen. Intussen kunnen we op deze hoogdag van Harry Potter-nieuws tenminste naar de volgende Fantastic Beasts-film, die vanaf vandaag in de zalen is. Onze spoilervrije review van Fantastic Beasts 2 vind je hier.

Kijk hier alvast naar de trailer van Wizards Unite. Zou jij het spelen?

Niantic

Gesponsorde artikelen