HBO Max komt met fictiereeks ‘The Franchise’ over het maken van superheldenfilms

Nu HBO Max ook in België beschikbaar is, zijn er nog meer series om naar uit te kijken. Op 6 oktober komt de streamingdienst met The Franchise over het reilen en zeilen achter de schermen van superheldenfilms. Aan de eerste trailer te zien, gaat dat ook gepaard met de nodige humor.

Terwijl Marvel Studios en DC Studios druk bezig zijn aan hun volgende superheldenfilms, wordt er binnenkort op HBO Max smakelijk om gelachen. Vanaf oktober komt de streamingdienst met de nieuwe reeks The Franchise, waarin alles op de set van zo’n film lijkt fout te lopen.

The Franchise

The Franchise speelt zich af op de set van de fictieve superheldenfilm Tecto: Eye of the Storm. De serie volgt het productieproces van een film die alles behalve soepel verloopt. Het team worstelt met veeleisende acteurs, brandalarmen en de constante druk van studio-executives die botsen met de visie van de regisseur. Wat begint als een ambitieus project, dreigt al snel te verzanden in chaos.

Acteur Himesh Patel (Yesterday) speelt Daniel, een productieassistent die probeert te overleven in deze gespannen omgeving. Naast Patel zijn ook bekende namen als Lolly Adefope (Ghosts), Aya Cash (The Boys), Jessica Hynes (Bridget Jones), Billy Magnussen (Road House), Darren Goldstein (Ozark), Isaac Powell (Dear Evan Hansen), Richard E. Grant (Saltburn) en Daniel Brühl (All Quiet on the Western Front) te zien.

De reeks is volledig gebaseerd op het Marvel Cinematic Universe en het DC Cinematic Universe. Net zoals in The Boys op Prime Video is ook deze reeks vooral een parodie op de succesvolle franchises en wordt er vooral mee gelachen. Hoe dat zich precies zal vertalen op het scherm, is vanaf 6 oktober te zien op HBO Max.

Bekijk de trailer van The Franchise hier:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de Streaming Insider.

Meer
Lees meer...