HBO’s ‘Watchmen’-serie lost eerste teasers!

HBO’s ‘Watchmen’-serie lost eerste teasers!

‘Who watches the Watchmen’?: het is de vraag die DC-fans zich stellen sinds Alan Moores strip verscheen in 1986. Zack Snyder mocht in 2009 al een filmversie brengen, nu is het aan HBO om een moderne spin te geven aan het alternatieve universum dat Moore creëerde. Daar is nu ook een eerste teaser van.

Het universum van Watchmen, de iconische stripreeks van DC’s Allan Moore, kan niet verder van de wereld liggen die Marvel met zijn MCU probeert te creëeren. In Watchmen zijn de superhelden namelijk uitgesloten uit de maatschappij, zij zijn de vogelvrij verklaarde bijna-criminelen, de politie blijft de baas. Maar kan je die zomaar betrouwen?

Waar gaat Watchmen over?

De stripreeks van DC is intussen enkele decennia uit, maar de film van Zack Snyder, die zowel uitzonderlijk goede als slechte commentaar kreeg, is nog maar tien jaar oud. Vandaar dus dat HBO ervoor gekozen heeft om deze versie van Watchmen te laten spelen in Oklahoma. Dat kunnen we afleiden uit de eerste gelekte beelden, die een attribuut toonden: een krant uit Tulsa, Oklahoma.

Maar verder was regisseur Damon Lindelof opvallend kort over hoe hij Watchmen ziet. Hij benadrukte wel dat de reeks géén herneming zal zijn van het originele bronmateriaal en dus ook geen gewone moderne reboot wordt. De strips zijn heilig, wat Lindelof betreft, zegt hij aan Den of Geek.

Dit is het eerste beeld dat we kregen van Watchmen

Spin-off?

“(Die twaalf strips, red.) zullen geremixt worden. Omdat de baslijnen van het originele verhaal, de ondertonen, te goed zijn, zou het zonde zijn om die niet te samplen. Maar die eerste afleveringen zijn ons Oude Testament. Toen het Nieuwe Testament kwam, wiste dat niet wat er daarvoor was gekomen, het is allemaal gebeurd.”

En dat wijst erop dat we ons niet moeten voorbereiden op een terugkeer van The Comedian of Rorschach. “Zo zal het ook zijn met Watchmen. The Comedian is gestorven. Dan en Laurie zijn verliefd geworden. Ozymandias heeft de wereld gered en Dr. Manhattan heeft ‘m achtergelaten nadat hij Rorschach in tienduizenden stukjes heeft opgeblazen in Antarctica. Watchmen is canon.”

Jeremy Irons

Er komen dus nieuwe verhalen in het Watchmen-universum, iets waar HBO sowieso al sterk in staat. Aangezien Game of Thrones zowat op z’n einde aan het lopen is (lees hier alles over het laatste seizoen van de fantasyreeks), kunnen we ons met Watchmen voorbereiden op een nieuwe epische reeks. Met onder andere Jeremy Irons aan de andere kant van de camera, kunnen we afleiden dat HBO op zijn minst zin had in een investering.

Kijk hier naar de teasers van Watchmen die HBO vandaag losliet

“Masks Save Lives”

“Hiding in plain sight”

Watchmen komt uit in 2019 en zal dan wellicht te zien zijn via Telenet (dat HBO zal aanbieden.) Kan je niet tot dan wachten? Kijk dan hier naar Zack Snyders film uit 2009 of koop jezelf een vroeg kerstcadeautje en lees de originele strips nog eens.

Geen budget over? Kijk gerust naar de vijftig beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen