Heet, heter, cool: dit zijn de beste zomerbars in Antwerpen

Na de heter-dan-hete temperaturen van vorig weekend snakken wij naar een terrasje. Maar wat als je favorite hot spots gewoon vol zitten? Op zoek naar ander en beter, uiteraard. Dus zetten wij even de zes hipste zomerbars van het moment voor je op een rijtje.

1. Black Smoke Rooftop

Een Antwerps terrasje op een unieke locatie? Wat dacht je van het dakterras van de Stadsbrouwerij, waar deze zomer het Black Smoke Rooftop-terras opengaat. Daar kan je met 98 van je beste vrienden een zetel with a view te pakken krijgen én je kan er nog verdomd lekker eten ook, zowel een loungy lunch als late-night snack food staan op het menu. Enkel open tijdens goed weer, dus fingers crossed voor een warme zomer, want met de occasionele dj-sessie belooft Black Smoke Rooftop ook de heetste zomerfeestjes.

Te vinden in de Stadsbrouwerij De Koninck, Mechelsesteenweg 291, Antwerpen

2. Jardim

Meer zin in boho-chic festivalvibes? Jardim opent zijn (tuin)-deuren voor de mensen die liever met de voetjes in het zand dan in de wolken zitten. Kijk van op Het Antwerpse Eilandje naar de lichtjes van de Schelde met een cocktail in je handen, geniet van de zomerzon op het giga-terras en ontsnap aan de stadsdrukte terwijl je er op een steenworp vandaan bent.

Adres: Scheldekaai 28, Antwerpen

3. Lazy Jack

Hippe wijk trouwens, Het Eilandje, want daar vind je nu ook Lazy Jack: minder zand maar even hard het tuingevoel. Lazy Jack claimt een ‘beleving’ te zijn, en dat wil zeggen dat je er kan kan aperitieven, lunchen en dineren in het avondlicht én met zicht op het water. Verrry chill, maar wie nog nood heeft aan een beetje actie kan er ook petanquen (voor dat Franse je-ne-sais-quoi-gevoel in Antwerpen) of een yogasessie meemaken.

Place to be: Kattendijkdok – Oostkaai, Antwerpen

4. Ipanema

’t Is al het vierde jaar op rij dat ook de achtertuin van Versuz omgetoverd wordt tot een aards paradijs. Dit jaar bedekt dat aards paradijs ook een groter stukje van de aarde: van Brazilië tot Mexico en dat zie je aan de menukaart. Chilipeper, mezcal, tequila: buena onda! Overdag kan je een duik nemen in het verwarmde zwembad (we blijven toch wat in België) en ’s nachts ga je maar loos op de stomende beats van de Antwerpse danstempel Versuz.

Dansen doe je op de Gouverneur Verwilghensingel 70, Hasselt

5. Smokey Jo’s Cantina

Ook de binnentuin van brouwerij De Koninck wordt trouwens als uitgebreid terras gebruikt: Smokey Jo’s Cantina verandert in het Baywatch-strand voor dit seizoen. Beach boys, witte stranden, boomhutten en ja, zo’n redderstoren mét hete redders geven ons al veel goesting in een drankje. Save yourself? Of laat je redden.

Baywatch 2017 in de Boomgaardstraat 17, Antwerpen

6. Bocadero

Moeten we Bocadero écht nog voorstellen? Na negen edities is de uit de hand gelopen beach bar een begrip in ’t Stad. Van een aperitiefbar tot een stukje waar je je kinderen met gerust hart even laat rondrennen, take-outresto’s, een crèmerie en vier pop-ups die van Asian over seafood naar mosselen en barbecue gaan: als je het op Bocadero niet vindt, dan ga je ’t nergens vinden.

’t Is te doen op de Rijnkaai 150, in Antwerpen

Meer
Lees meer...