Huawei lanceert nieuwe Watch GT 5 in België: sportfuncties, gps en batterijprestaties in de schijnwerpers

De Chinese technologiegigant Huawei zet zijn opmars in de wearablesmarkt verder met de introductie van de Watch GT 5. Deze nieuwste generatie smartwatches biedt een verbeterde gps, krachtige sportfuncties en indrukwekkende batterijduur. De toestellen zijn vanaf nu beschikbaar in België.

Tijdens een grootschalig event in Barcelona onthulde Huawei de langverwachte Watch GT 5-serie, die nu ook op de Belgische markt verkrijgbaar is. Met deze lancering zet Huawei in op high-end technologie, gebruiksvriendelijkheid en een focus op gezondheid en sport. De Watch GT 5 komt in diverse modellen en designs, geschikt voor zowel casual als veeleisende gebruikers.

Twee formaten, meerdere stijlen

De Watch GT 5 is beschikbaar in twee formaten, met schermgroottes van 41 en 46 millimeter. Voor elk formaat zijn er verschillende designs beschikbaar, zodat er voor iedereen wel een passend model is. Daarnaast biedt Huawei ook Pro-versies aan, die beschikbaar zijn in zowel 42 als 46 millimeter, met premium materialen voor een luxere uitstraling. De keuze aan modellen en uitvoeringen geeft gebruikers veel vrijheid om een smartwatch te vinden die past bij hun persoonlijke stijl en behoeften.

Nauwkeurige gps en indrukwekkende batterijduur

Een van de meest opvallende verbeteringen in de Watch GT 5 is de gps-functionaliteit. Dankzij de nieuwste technologieën biedt het toestel een ongeëvenaarde nauwkeurigheid, wat volgens Huawei beter presteert dan veel van zijn concurrenten. Dit is vooral een groot voordeel voor sporters en outdoorenthousiastelingen die op hun gps vertrouwen voor hun prestaties en trainingsroutes.

Ook de batterijduur van de Watch GT 5 springt in het oog. De kleinere modellen gaan tot een week mee op een volle lading, terwijl de grotere versies tot wel twee weken zonder opladen kunnen. Daarnaast is de oplaadtijd indrukwekkend kort: binnen 60 minuten is de smartwatch volledig opgeladen en klaar voor gebruik.

Uitgebreide sport- en gezondheidsfuncties

Voor sportliefhebbers bevat de Huawei Watch GT 5 tal van nieuwe features. Naast de standaard sportmodi biedt het toestel geavanceerde analyses van bijvoorbeeld je looptechniek. De Pro-modellen gaan nog een stap verder met ondersteuning voor niche-activiteiten zoals golf, trail running en free diving.

Een andere innovatie is het Huawei TruSense System, een technologie die nauwkeurigere gegevens over gezondheid en fitness verzamelt dankzij geavanceerde sensoren. Of je nu je hartslag, slaap of zuurstofniveau in je bloed wilt monitoren, de Watch GT 5 levert gedetailleerde en betrouwbare inzichten.

Beschikbaarheid en prijs in België

De Huawei Watch GT 5 is vanaf nu verkrijgbaar in België, met prijzen vanaf 249 euro voor de standaardmodellen. De luxueuze Pro-modellen beginnen bij 379 euro. De toestellen zijn in België te koop bij Mediamarkt en Coolblue.

Meer
Lees meer...