Instagram laat je nu een song toevoegen aan je account

Instagram heeft een nieuwe functie toegevoegd die voor oudere millennials zeker een belletje zal doen rinkelen. Je kan nu namelijk – net zoals bij MySpace het geval was – een song toevoegen aan je account, die mensen kunnen afspelen wanneer je profiel bezoeken.

Je kan vanaf nu je account op Instagram pimpen met je favoriete song. Die staat dan in de bio van je profiel en kan afgespeeld worden door mensen die je profiel bezoeken.

Song op je profiel

Instagram heeft een nieuwe manier geïntroduceerd om je account verder te personaliseren. Naast je gewone bio, een website, je voornaamwoorden en een avatar, kan je nu ook een song naar keuze toevoegen aan je account. Je hebt hiervoor keuze uit de volledige catalogus van Instagram, aka dezelfde die je kan gebruiken wanneer je een nummer wil toevoegen aan een post op je feed, een Reel of een Story.

Voor oudere millennials zal deze functie zeker wat nostalgie opwekken, want dit was natuurlijk ook mogelijk op MySpace. In tegenstelling tot MySpace zal het nummer wel niet automatisch beginnen spelen wanneer iemand je profiel bezoekt, maar zal hij, zij of die het nummer manueel moeten aanklikken om het te kunnen horen. Ook moet je – voorlopig – nog niet kiezen wie je acht beste vrienden zijn die op je profiel te zien zijn.

Zo stel je het in

Om een lied aan je account toe te voegen, ga je naar je profiel. Daar klik je onder je bio op ‘Bewerken’. Vervolgens kan je bij ‘Muziek’ op zoek gaan naar het perfecte nummer voor bij je profiel. Je kan net zoals bij Instagram Story’s vervolgens ook kiezen welk fragment van het nummer moet beginnen spelen.

Meer
Lees meer...