Internetgiganten, ‘de nieuwe vijand’: Trump geeft Google, Twitter en Facebook veeg uit de pan

Internetgiganten, ‘de nieuwe vijand’: Trump geeft Google, Twitter en Facebook veeg uit de pan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dreigende talen gesproken tegenover de internetgiganten Google, Twitter en Facebook. Eerder had hij enkel Google al beschuldigd van het manipuleren van zoekresultaten.

Google, Twitter en Facebook begeven zich op heel erg gevaarlijk terrein en ze moeten voorzichtig zijn”, zei de Amerikaanse president Donald Trump pas aan journalisten in het Witte Huis. De eerdere insinuaties worden nu door Google ontkend. Dat meldt de Amerikaanse krant Washington Post.

Duizenden klachten

“Wat Google en andere bedrijven aan het doen zijn, kijk maar naar wat er aan de hand is op Twitter en bij Facebook. Ze kunnen maar beter voorzichtig zijn, want je kan dat mensen niet aandoen”, zei Trump naar aanleiding van een ontmoeting met FIFA-baas Gianni Infantino in de Oval Office. “We hebben letterlijk duizenden en duizenden klachten die binnenkomen.”

“Fake News Media”

Trump had eerder al weinig goeds te zeggen over Google: “De zoekresultaten naar ‘Trump News’ laten enkel de meningen of verslaggeving van Fake News Media zien”, zei Trump. “Met andere woorden: ze hebben ze gemanipuleerd.”

Trump meent dat Republikeinse, conservatieve en “eerlijke” media gecensureerd worden door Google. Eerder had Trump al gesuggereerd dat op de sociale media bepaalde stemmen en visies niet behoorlijk aan bod komen.

Google bijt terug

Bij Google bijten ze terug en ze nemen de beschuldigingen van Trump niet. “De zoekfunctie wordt niet gebruikt om een politieke agenda te zetten”, laat Google weten aan de Amerikaanse zakenwebsite Business Insider. “We manipuleren onze zoekresultaten niet voor een politieke ideologie. We werken er continu aan om Google Search te verbeteren.”

Google stelt nog dat de zoekfunctie werkt “op basis van belangrijkheid en kwaliteit”.

Gesponsorde artikelen