Islamitische Staat publiceert misselijkmakend filmpje van nieuwste executiemethode met explosieven

Islamitische Staat publiceert misselijkmakend filmpje van nieuwste executiemethode met explosieven

In een verschrikkelijke video heeft terreurgroep Islamitische Staat een nieuwe, misselijkmakende executiemethode aan de wereld getoond. Nadat ze eerder mensen onthoofden, levend verbranden of in metalen kooien verdronken, gebruiken ze nu zelfs explosieven die ze eerst in de grond hebben ingegraven.

Islamitische Staat heeft de beelden gisteren via hun sociaalmediakanalen verspreid, maar we gaan het gruwelijke filmpje hier niet insluiten. Op de beelden is te zien hoe tien geblinddoekte gevangenen over een heuvel geleid worden door een groep IS-strijders. De strijders te voet worden bijgestaan door enkele IS-ruiters die over de heuvel galopperen. Dat is duidelijk allemaal op voorhand geregisseerd, zodat het dramatische effect op de uiteindelijke beelden nog versterkt zou worden.

De beelden werden gemaakt op een onbekende locatie in Afghanistan, en de gevangenen zouden lid zou van de Shinwari-stam. Ze worden ervan beschuldigd samen te werken met de taliban in de Nangarhar-provincie, waar IS nog niet zo lang geleden verdreven werd.

Erg jonge militanten

In de loop van het filmpje komen nog twee erg jonge militanten aan, die opvallend modieus gekleed gaan. De meeste van de strijders verschuilen overigens hun gezicht niet, maar zijn duidelijk trots dat ze met een IS-vlag mogen wapperen, net voordat ze een gruwelijke executie gaan uitvoeren.

Vervolgens worden de gevangen naar een plaats geleid waar een groepje IS-strijders bezig is met het ingraven van explosieven. Van zodra dat werk erop zit, worden de nog steeds geblinddoekte gevangenen gedwongen om op die plek te knielen. Wanneer alles uiteindelijk klaar is, sprinten de twee resterende bewakers weg van de gevangenen. Dat is het sein voor de terroristen om de explosieven tot ontploffing te brengen. Een misselijkmakend einde van het propagandafilmpje.

Gesponsorde artikelen