Ja hoor: Salah Abdeslam krijgt veel brieven van aanbidsters die kind van hem willen in de gevangenis

Salah Abeslam, de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs en ook verdacht in de aanslagen van Brussel, krijgt in de gevangenis veel brieven van aanbidsters. Ze willen onder meer dat hij een kind bij hen maakt.

Abdeslam zit in afzondering in Parijs gevangen, maar mag wel brieven en e-mails ontvangen en schrijven. De Franse krant Libération heeft een fragment gepubliceerd van zo’n brief die hij in de gevangenis heeft geschreven. In de brief, gericht aan een vrouw, schrijft hij dat hij zich niet schaamt, maar dat hij niet wil worden gezien als een “ster” of een “idool”. Want “de enige die aanbidding verdient is Allah, de heer van het universum”.

Volgens Libération krijgt Abdeslam in de gevangenis veel brieven, onder meer van vrouwen die een kind van hem willen en mensen die hem hun diensten aanbieden of over het geloof van gedachten willen wisselen.

Abdeslam is de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs van 13 november 2015. Tegen de Franse justitie weigert hij iets te zeggen.

Daardoor is bijvoorbeeld onduidelijk of ook hij van plan was om als martelaar te sterven. Verondersteld wordt dat hij zich in het Stade de France had moeten opblazen. Zijn bomgordel ging echter niet af en werd later in een vuilbak gevonden.

Abdeslam ontsnapte naar Molenbeek, waar hij onderdook bij familie en vrienden. In maart vorig jaar werd hij gearresteerd; vier dagen daarna werd ook Brussel getroffen door aanslagen.