Jacky Lafon (Zatte Rita) zal ook volgend jaar even terugkeren in ‘Familie’

Goed nieuws voor de fans van Familie! Actrice Jacky Lafon zal binnenkort namelijk nog eens terugkeren naar de set van Familie. Net voor de zomer keerde haar personage Rita Van den Bossche al tijdelijk terug voor de spannende familiereünie, maar ook in januari zal ze haar opwachting nog eens maken.

Enkele weken geleden ging het nieuwe seizoen van Familie van start op VTM. Daarin zagen fans al meteen hoe het verder ging met de verhaallijn rond Stefanie en Lars en kwam ook de situatie met Zjef en zijn ex-lief Karl in een stroomversnelling. Toch blijft het verhaal van Joris, aka Bert, het meest opvallende. En dat dat verhaal nog niet meteen is afgelopen, dat bleek al in de seizoensfinale.

Comeback Rita

In die seizoensfinale zagen de fans namelijk al een deeltje uit een aflevering die in januari zal uitgezonden worden. De makers noemden het toen “iets dat nog nooit eerder in een soap is gedaan”. Het maakt de kijker alvast wel al nieuwsgierig naar hoe het verhaal tussen Joris en Mieke, die hij tijdens die finale ten huwelijk heeft gevraagd, zal aflopen. In de vooruitblik zagen we namelijk al hoe Mieke in een trouwkleed bebloed op de grond lijkt te liggen.

Wie in die spannende aflevering in januari alvast lijkt te zullen opduiken, is het personage Rita. Dat vertelde actrice Jacky Lafon aan HLN. “Ik ben zelf heel benieuwd, maar vermoed dat er misschien wel een bom kan ontploffen. Dat hebben de kijkers immers al zelf kunnen zien in een flashforward in de laatste seizoensfinale. Maar of er daarbij iemand sterft: dat weet ik zelf nog niet.”

Toekomst

Tijdens de vorige seizoensfinale leek Rita een van de enigen te zijn die Joris niet volledig vertrouwde. Of die gedachte zal terugkeren tijdens haar volgende passage, valt af te wachten. Al is de kans dus wel groot dat Rita een bepaalde rol zal spelen in de climax van de Joris-verhaallijn. Daarbij is het voor de fans wel te hopen dat haar niet hetzelfde lot wacht als haar nichtje Leen. Zij werd namelijk enkele maanden geleden al koelbloedig vermoord door Joris.

Familie is elke weekdag om 20 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...