‘Komen Eten’: Erik Van Looy serveert zijn zwanworsten aan zijn gasten

Komen Eten viert volgende week zijn comeback op Play4. Het is daarbij Erik Van Looy die dat nieuwe seizoen mag aftrappen, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Erik kan namelijk echt niet koken.

Na 41 seizoenen en maar liefst 1.364 afleveringen verdween Komen Eten in 2021 van het scherm. Op maandag 2 september keert het legendarische programma echter terug. Het gaat daarbij wel om een vernieuwde versie, want de koks en gasten zijn in dit nieuwe seizoen allemaal Bekende Vlamingen.

De Slimste Mens ter Wereld

Iedere week zal zo een eigen thema hebben en de eerste week draait volledig rond De Slimste Mens ter Wereld. De vier gasten in die week zijn presentator Erik Van Looy en juryleden Ella Leyers, James Cooke en William Boeva.

Het is Erik Van Looy die de spits mag afbijten, maar dat blijkt nogal moeilijk. “Ik heb nog nooit in mijn leven gekookt, nog nooit”, horen we hem zeggen. Erik moet dus creatief uit de hoek komen. Zo zagen we hem in een eerdere trailer al een pot met eten aannemen van zijn buurman. Daarnaast was er ook telefonische hulp om te weten hoe lang eieren moeten koken.

Zwanworsten

Maar één specialiteit maakt Erik Van Looy zelf klaar. Als voorgerecht zijn er namelijk zwanworsten, zijn lievelingseten. Om dit verrassende voorgerecht te laten passen, bedenkt Erik het thema ’terug naar de kindertijd’. Lang duurt het echter niet voor zijn gasten doorhebben wat ze voorgeschoteld zullen krijgen, want James Cooke ruikt meteen de zwanworsten als Erik het blik opendoet.

Bekijk hier het fragment uit Komen Eten:

Komen Eten is vanaf maandag 2 september te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...