‘Komen Eten’: Friteuse van Stijn Baert zorgt meteen voor problemen

Stijn Baert bijt de spits af in de nieuwe week van Komen Eten. Die speelt zich af bij vier bekende tafelspringer uit De Tafel van Gert/Tine. Stijn Baert kiest daarbij voor zijn favoriet, de steak-friet, maar het dreigt al snel fout te lopen.

Na een week in het thema van Nonkels en Over De Oceaan is het deze week aan De Tafel van Gert/Tine als centraal thema in Komen Eten. Vier tafelspringers staan daarbij achter de potten en gaan bij elkaar eten om uit te maken wie de beste gastheer of -vrouw is.

Steak-friet

Professor arbeidseconomie Stijn Baert opent vanavond de nieuwe week. Hij ontvangt ex-topmodel Nele Somers, pianist Jef Neve en actrice Lynn Van den Broeck in zijn thuisstad Gent. Baert legt de lat meteen hoog met zijn specialiteit. “Wat ik het liefste eet is steak-friet, ik heb er zelfs een boek over geschreven”, klinkt het zelfverzekerd.

Maar toch dreigt het fout te lopen. De friteuse van de econoom werkt niet. Gelukkig is er oude reservefrituese, al is die niet in staat om vet te doen smelten. Stijn Baert moet daarom zijn ossenvet in een eenvoudige kookpot smelten, waarna het in de friteuse kan met de frietjes. Hopelijk blijft Stijn Baert verder gespaard van verrassingen, al heeft hij wel nog zelf een verrassing in petto voor de gasten. Zal het voldoende zijn om hoge scores in de wacht te slepen?

Bekijk hier het fragment:

Komen Eten is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...