Maddie McCann een stapje dichter bij huis? ‘Vrouw in het paars’ krijgt identiteit

Maddie McCann een stapje dichter bij huis? ‘Vrouw in het paars’ krijgt identiteit

Krijgen de ouders van Maddie McCann na al die jaren eindelijk hun dochter terug? Een Spaanse criminoloog zegt een belangrijk puzzelstukje gevonden te hebben: de identiteit van de ‘vrouw in het paars’. Het meisje is intussen tien jaar vermist, haar ouders hebben altijd een publieke strijd gevoerd om het onderzoek gaande te houden. 

De vrouw in het paars is één van de mensen die nooit geïdentificeerd kon worden in de zaak McCann. Noch de Portugese politie, noch Scotland Yard kon ooit te weten komen wie de dame was die in de buurt van het huisje van de McCanns gezien werd. Ook een half uur na de verdwijning van de kleuter werd zij in de buurt gespot.

Bulgaarse dienster

Een Spaanse criminoloog, Heriberto Janosch Gonzalez weet, volgens The Mirror, nu wie de vrouw in het paars is. Het zou gaan om de 58-jarige Bulgaarse dienster Luisa Todorov. Zij werkte in de Ocean Club, het hotel van de McCanns, op het moment van Maddie’s verdwijning, net zoals haar man.

De dienster werd wel degelijk ondervraagd door de Portugese autoriteiten, maar zou naar eigen zeggen niks te maken hebben met de hele zaak. In Portugal is men intussen overigens gestopt met naar Maddie te zoeken, maar Scotland Yard zoekt nog actief mee. Ze kregen daarvoor zelfs een uitbreiding van hun budget.

Vooronderzoek gefaald

Een tijdje terug bleek dat het onderzoek in Portugal eigenlijk niet naar behoren is uitgevoerd. Ook Scotland Yard liet steken vallen, zo weigerden de McCanns een heel aantal cruciale vragen te beantwoorden.

Maddie McCann werd tien jaar geleden op vierjarige leeftijd ontvoerd uit de Ocean Club in Praia Da Luz, een vakantiedorp in Portugal. De ouders van Maddie waren niet aanwezig in het vakantie-appartement, maar zaten even verderop te eten. De Britse politie kreeg al meer dan 9.000 tips van mensen die Maddie gezien denken te hebben, maar de gouden tip blijft na meer dan tien jaar nog steeds uit.

Gesponsorde artikelen