Marc Coucke koopt helft van Durbuy op: hij wil stadje omtoveren tot toeristische toplocatie

Marc Coucke koopt helft van Durbuy op: hij wil stadje omtoveren tot toeristische toplocatie
Durbuyinfo

“Het kleinste stadje ter wereld”, zo staat Durbuy bekend, een plekje in de Ardennen. Maar tegenwoordig hebben ze een nieuwe “keizer”, de Vlaamse miljardair Marc Coucke. Die koopt het ene na het andere project op in het stadje: twee avontuurparken, een hotel, een camping, en nu ook nog een heel natuurpark. 

Als Marc Coucke iets doet, doet hij het groots. Na z’n voetbalclub Oostende, waar hij een nieuw stadion voor bouwde en een ploeg kocht die meespeelt aan de top, is hij bezig met Durbuy. Dat kleine plekje in de Ardennen wil hij omtoveren tot dé toeristische plek bij uitstek voor een dagje avontuur en sport.

Daarvoor richtte hij La Petite Merveille (LPM) op: de kleine droom. En die droom is dus om duizenden toeristen en vooral ook bedrijven tot in Durbuy te krijgen. En Coucke zou Coucke niet zijn als hij het niet grootst zou zien: hij droomt zelfs over een kabelbaan die de bezoekers vanop grote parkeerterreinen naar de stad moet brengen.

De lokale burgemeester vindt het perfect: eindelijk jobs en activiteit in z’n stad. Maar Coucke belooft het wel radicaal aan te pakken. Want op dit moment koopt hij zich vooral in: z’n laatste zet is een groot natuurdomein. Dat domein, Hottemme, is nu nog eigendom van het Waalse ministerie van Toerisme. Maar Coucke gaat 25 hectare kopen en de rest van de 150 hectare uitbaten, wat z’n totale oppervlakte in het stadje al op 450 hectare brengt.

Eerder kocht hij al twee avontuurparken: La Petite Merveille en Durbuy Adventure in handen. Hij nam ook het hotel Jean de Bohême midden in de stad over, net als de camping La Chênaie. Daarnaast kocht hij ook al zo’n twintig vakantiehuizen. De avontuurparken bieden in en rond Durbuy avontuurlijke sporten aan, zoals kajakken, mountainbiken

vrt

Gesponsorde artikelen