Een Mexicaanse versie van “The Office” is in de maak: Amazon MGM Studios leidt het project


In het kort

  • Er wordt gewerkt aan een Mexicaanse versie van “The Office”, onder leiding van Amazon MGM Studios, Prime Video en Máquina Vega.
  • De show wordt geregisseerd en geproduceerd door Gary “Gaz” Alazraki en heeft een unieke kantoorcultuur die zich afspeelt in Aguascalientes, Mexico.
  • Jerónimo Ponce III speelt de regionale manager van Jabones Olimpo en geeft zijn eigen draai aan de rol van David Brent.

Een Mexicaanse versie van “The Office” is in de maak

Een Mexicaanse bewerking van Ricky Gervais’ iconische mockumentary serie “The Office” is onderweg. Amazon MGM Studios, Prime Video en Gary “Gaz” Alazraki’s Máquina Vega zijn de speerpunt van dit project en brengen de geliefde werkcomedy naar Latijns-Amerika, Brazilië en Spanje.

Creaties achter het project

Alazraki, bekend om zijn komische successen met “Nosotros los Nobles” en “Club de Cuervos,” zal de Mexicaanse versie met de titel “La Oficina” regisseren en produceren. Marcos Bucay, bekend van zijn werk voor “Cómo Sobrevivir Soltero”, zal fungeren als showrunner. Deze nieuwe versie van “The Office” speelt zich af in Aguascalientes, Mexico, waar Jerónimo Ponce III, de regionale manager van het familiebedrijf Jabones Olimpo, een staf leidt die worstelt met de complexiteit van het werken voor een slecht uitgeruste baas.

Mondiale aantrekkingskracht

De wereldwijde populariteit van “The Office” heeft geleid tot talloze adaptaties wereldwijd, waaronder versies in de VS, Frankrijk, Chili, Polen en Australië. Deze Mexicaanse versie wil de unieke nuances van de Mexicaanse kantoorcultuur vastleggen en tegelijkertijd trouw blijven aan de komische essentie van de originele serie.

Alonso Aguilar, hoofd van Mexico Originals bij Amazon Studios, sprak zijn enthousiasme uit voor het brengen van een frisse kijk op “The Office” met getalenteerde makers als Alazraki en Bucay, en verwacht een unieke en boeiende ervaring voor kijkers. André Renaud, SVP global format sales bij BBC Studios, benadrukte de wereldwijde aantrekkingskracht van “The Office” en de opwinding rond de introductie van een nieuwe “David Brent” figuur in Jerónimo Ponce III in de Mexicaanse versie.

Tweede Spaanstalige adaptatie van The Office

Dit is de tweede Spaanstalige adaptatie van de hitserie, na de Chileense versie getiteld “La Ofis”. Bucay onthulde dat zijn passie voor komedie voortkomt uit het kijken naar de originele “Office”, en deze bewerking is een viering van de Mexicaanse kantoorcultuur en belooft een unieke en heerlijke ervaring voor het publiek.

Achtergrond bij de productie

Het project heeft een getalenteerd team achter de productie. Alazraki regisseerde onlangs de Amerikaanse hispanic remake van “Father of the Bride” voor HBO Max, met een recordaantal kijkers voor het streamingplatform. Máquina Vega, opgericht begin 2024, fungeert als brug tussen Engels- en Spaanstalige markten voor film- en televisieprojecten. Ze zijn actief betrokken bij verschillende producties, waaronder Netflix’s “Bienvenidos a la familia,” ViX’s “Bodas,” en de documentaire “Billy Meier.”

Meer
Lees meer...