Left Right
scrollTop top

‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ finale: de 4 duo’s stellen deze week hun menu samen


Mijn Keuken Mijn Restaurant Finale
© VTM

Vanaf 1 september gaat de spannendste kookwedstrijd van het land verder. In de eerste twee afleveringen op dinsdag 1 en donderdag 3 september krijgen de vier overblijvende duo’s in het VTM-programma Mijn Keuken Mijn Restaurant thuis bezoek van de sterrenchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin.

De sterrenchefs worden bijgestaan door gastjuryleden Piet Huysentruyt, Sofie Dumont, Loïc Van Impe en Anne-Sophie Breysem en proeven in primeur het menu dat de duo’s van plan zijn te serveren in hun tijdelijk restaurant. De jury kan nu inschatten of de menu’s echt restaurantwaardig zijn en of er eventueel bijgestuurd moet worden.

Aflevering 1 op dinsdag 1 september om 20.35 uur

VTM

Papa Pino en dochter Claudia in Genk krijgen als eerste bezoek. Om te vermijden dat een Pinokkio-beeldje per ongeluk opnieuw in de potten zou vallen, heeft Pino vandaag zijn voorzorgen genomen en Pinokkio in een kooi op tafel geplaatst. Voor hun menu halen ze inspiratie uit Sicilië en Sardinië met sommige gerechten die de jury voor de eerste keer in hun leven voorgeschoteld krijgen.

“Dan zie je ze alle zes zo kijken, ik weet niet hoe verbaasd over welke gerechten ze geserveerd zullen krijgen. Het is een risico, maar dat risico wil ik wel nemen”, zegt Claudia. strijdvaardig.

Mira en Anne-Sophie

VTM

Van Limburg gaan de keukenexperts vervolgens naar de kust, waar boezemvriendinnen Mira en Anne-Sophie de spanning vanaf de eerste minuut voelen. “Sergio was nog maar net binnen en maakte al duidelijk dat de jury torenhoge verwachtingen heeft van ons”, laat Mira weten.

Eerder behaalden de dames met hun menu 92 op 100, een monsterscore. Voor hun hoofdgerecht met vis kregen ze zelfs tweemaal 10 op 10. Een gepimpte versie van de klassieke tomaat-mozzarella als voorgerecht opdienen aan sterrenchefs is een groot risico maar de vriendinnen gaan het niet uit de weg.

Voor het hoofdgerecht beslissen de meisjes om uit hun comfortzone te stappen en een vleesgerecht te serveren. Maar valt dat wel in goede aarde bij de jury? En ook de aanhoudende stress bij Anne-Sophie zorgt voor de nodige spanningen in de keuken.

Aflevering 2 op donderdag 3 september om 20.35

VTM

Donderdag gaan de chefs en gastjury op bezoek bij Ayse en Lorenzo om hun menu te evalueren. Het koppel houdt vast aan hun oorspronkelijk idee, namelijk tonen dat de Turkse keuken veel meer is dan alleen maar sappige pita’s en kebabs.

Voor het hoofdgerecht kiezen ze voor lamsnek met maïs en okra en daar heeft de jury al onmiddellijk een mening over. “Okra en maïs. Maïs is voor de kiekens, hé?”, zei Piet Huysentruyt, maar Sofie sust: “We’re gonna give it a chance, Piet.”

Ook krijgt de groente okra al meteen tegenwind van Marcelo: “Okra wordt in Brazilië veel gebruikt maar ik heb er nooit van gehouden. Het is slijmerig en het kan soms ook heel bitter zijn. Hopelijk is het ook geen baby-maïs. Dat is verdomd onsmakelijk. Oeps, I’m sorry!”

Wij zijn alvast razend benieuwd of Ayse en Lorenzo de jury naar Turkije zullen kunnen brengen of gewoon in Moerbeke-Waas zullen houden.

Deborah en Jasmina

VTM

In Wondelgem bij Gent kiezen tweelingzussen Deborah en Jasmina dan weer voor verschillende soorten van tomaat met burrata als voorgerecht. Interessant, want Mira en Anne-Sophie kozen voor exact hetzelfde gerecht. De tweeling staat dus meteen voor een dubbele uitdaging: de jury verrassen én beter doen dan Mira en Anne-Sophie. 

Voor het hoofdgerecht is er alvast weinig kans dat ze hetzelfde brengen als andere kandidaten. De groenteladies kiezen voor een gerecht dat 100 procent uit rode biet bestaat, een keuze die de jonge Sergio Herman alvast niet zou smaken: “Vroeger als kind kon ik wel braken van bieten. Bah! Dat was heel slap, maar nu: I love it!.”

Op het einde van de aflevering maken de chefs en de gastjury de balans op van de vier finalisten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938